phishing

Afyonkarahisar’da 91 Yaşındaki hasta Koronayı Yendi

Afyonkarahisar’da 91 Yaşındaki hasta Koronayı Yendi

Afyonkarahisar’da 91 Yaşındaki hasta Koronayı Yendi
10 Mayıs 2020 - 17:34


 
Parkhayat Hastanesinde 16 gündür Covid-19 tedavisi gören ve iyileşerek taburcu olan 91 yaşındaki hasta, doktorlar ve hastane personelleri tarafından alkışlarla taburcu edildi.
Yüksek ateş ve öksürük şikâyetleriyle hastaneye başvuran 91 yaşındaki bir erkek hasta (E.N) Covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra 16 gün yoğun bakımda tedavi gördü. Tedavisinin ardından virüsü yenmeyi başaran yaşlı adam, hastaneden şifa ile taburcu edildi.
 
Parkhayat Hastanesi Tıbbi direktörü Dr. Alev Türe, Pandemi servisi sorumluları Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç.Dr. Ömer Coşkun, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Gürsoy, Dahiliye uzmanı Dr. İlker Polat, Anestezi ve Radyoloji uzmanlarından oluşan bir ekibin ilgilendiği hasta, taburculuğu esnasında hekimler ve sağlık çalışanları tarafından alkışlarla evine uğurlandı.
 
YAŞLILAR DA HASTALIĞI YENİYOR
Dünyayı etkisi altına alan yeni tip Covid-19 salgını her ne kadar yaşlıları daha çok etkilese de ileri yaşlarda iyileşenlerin olması umut veriyor. Salgında en yüksek risk grubunu oluşturan 70 yaş üstü hastalar da artık Kovid-19 tedavisinin ardından tamamen iyileşebiliyor.
Parkhayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Arabacı “ 91 yaşındaki hastamızı uzun bir tedavi sürecinden sonra sağ salim evine gönderebilmek bizleri çok mutlu etti ve geleceğe daha umutla bakabilmemiz için bir kapı açtı. Emeği geçen tüm ekibimize, hekim, hemşire ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. İlk vakanın görüldüğü günden bugüne kadar Afyon Hastanemizde toplamda 51 kişi ( akciğer tomografisi ve kliniği hastalıkla uyumlu) olası Covid-19 tanısıyla tam izole pandemi servisine yatışı yapıldı ve tedaviye alındı. Bu şüphelilerden 18 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Tedavisi yapılan ve şifa ile taburcu olan 38 hastamızın 11 tanesi 70 yaş üstü hastalarımızdı ”dedi.
Arabacı sözlerine şöyle devam etti: “Afyon ilinde toplamda az denilemeyecek sayıda hasta olmasıyla birlikte ilk başta korktuğumuz kötü senaryoların gerçekleşmemesinden dolayı oldukça memnunuz. Sayın valimiz nezdinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
Bu süreçte ülkemizin sağlık organizasyonunun gücü dünya çapında dikkat çekmiştir. İnancımız ve kültürümüzden gelen yaşlı ya da genç olsun insan hayatına verdiğimiz değer fark edilmiştir. Gerek kamu gerek özel sektöre ait hastanelerin modern sağlık altyapısı, hekim ve sağlık çalışanlarımızın tanı ve tedavideki başarıları, yaratıcılıkları ve adanmışlıkları, filyasyon organizasyonun ciddiyeti ve bütün bunları beceriyle yöneten Sayın Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulu, şu ana kadar sağlanan başarının temel unsurlarıdır. Bununla beraber bu savaş devam etmektedir. Dikkatimizi ve önlemlerimizi devam ettirmemiz gerektiğini hiç aklımızdan çıkarmamalıyız.
Parkhayat Sağlık Grubu olarak; Afyon, Kütahya ve Akşehir'de olmak üzere, 3 hastanemizde de Mart ayı başında tam izole pandemi servisleri kurduk ve bilim kurulları oluşturduk. Dünyanın ve ülkemizin geçirdiği bu zor süreçte sorumluluk almanın asli görevimiz olduğu bilinciyle milletimize hizmet vermekten onur duyduğumuzu belirtmek isterim. İnsanlık bu badireyi de kısa sürede atlatacaktır inancıyla, tüm dünyada risk alarak, yüksek fedakarlıklar göstererek hastalarına bakan, hastalığa çare arayan tüm hekim, hemşire, sağlık çalışanı, yardımcı personel ve bilim adamlarına başarı ve kolaylıklar diliyorum.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum