phishing

Uçurtma Şenliğinde gelenek devam ediyor

Uçurtma Şenliğinde gelenek devam ediyor

Uçurtma Şenliğinde gelenek devam ediyor
05 Mayıs 2017 - 19:43

Uçurtma Şenliğinde

gelenek devam ediyor

 

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından her yıl Hıdrellez Bahar Bayramı'nda düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği, bu gün gerçekleşiyor.         

 

Bu yıl 31.'si düzenlenecek Geleneksel Uçurtma Şenliği'nde en güzel uçurtma ve en güzel uçan uçurtma dallarında ilk üçe giren yarışmacılara ödül verilecek. Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek uçurtma yarışmasına 7-14 yaş arası çocuklar katılabilecek. Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Takımı ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Pop Müzik Grubu'nun sahne alacağı şenlikte Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tüm katılımcılara bulgur pilavı ve ayran ikramı yapılacak. Bu gün saat 16.00'da başlayacak 31. Geleneksel Uçurtma Şenliği'ne tüm halkımız davetlidir. Yarışmacıların, kayıt için 15:30'da Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosu'nda olmaları gerekmektedir.

 

YARIŞMA ŞARTLARI AÇIKLANDI

Uçurtma Yarışması 6 Mayıs Hıdrellez Bahar Bayramı kutlamaları çerçevesinde Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosunda yapılacaktır. Yarışma için kayıtlar Hıdırlık Açık Hava Tiyatrosunda saat 15:30'da başlayacaktır. Yarışmaya 07-14 yaş arası çocuklar katılacaktır. (Nüfus cüzdanı istenecektir.) Yarışmaya katılacak olan yarışmacılar uçurtmalarını kayıt yaptırmak ve jürinin beğenisine uçurtmadan önce  sunmak  zorundadır. Yarışmacılar jüri masasına kayıtlarını yaptırırken alacakları göğüs numaralarını göğüslerine ve uçurtmaları için verilecek numaraları da uçurtmalarına yapıştırarak yarışmaya katılabileceklerdir. Uçurtma Şenliğinde “En Güzel Yapılmış Uçurtma” ve “en güzel uçan uçurtma” olmak üzere iki kategoride yarışma yapılacaktır. Yarışmaya katılacak çocuklara “En Güzel Uçan Uçurtma” kategorisinde bir velisi yardım edebilecektir. Yarışmacılar jüri karşısına uçurtmaları ile bizzat çıkacaktır. Velisinden yardım alamayacaktır.“En Güzel Yapılmış Uçurtma” kategorisinde yarışan uçurtmalarda uçma özelliği aranacaktır. “En Güzel Uçan Uçurtma” kategorisinde yarışan uçurtmalarda süzülme ve havada ritmik salınma gibi özellikler aranacaktır. İki ayrı kategoride, jürinin vereceği puanlara göre ilk üçe giren yarışmacılar ödüllendirilecektir. Şenlikte uçurtma yarışmasının belirlenen kurallara göre gerçekleştirilmesinden jüri sorumludur. Uçurtma Şenliği organizasyonu Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce yapılacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum