phishing

Türk milleti demokrasi sınavından başarıyla geçti

Türk milleti demokrasi sınavından başarıyla geçti

 Türk milleti demokrasi sınavından başarıyla geçti
26 Temmuz 2016 - 12:10

 

 

 

Türk Ocakları Dinar Şubesi Yönetim Kurulu: Türk milleti, 15 Temmuz günü büyük bir demokrasi sınavından başarıyla geçmiş, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, rejimine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu noktada büyük Türk milletinin ortaya koyduğu feraset ve cesaret de her türlü övgüye layıktır

 

 

 

Türk Ocakları Dinar Şubesi Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yaparak, 15 Temmuzda girişilen askeri kalkışmayı kınadı. Yapılan açıklamada, FETÖ/PDY’nin organizesiyle başlatılan ve Türk halkının kararlı duruşu sayesinde başarısız kılınan askeri darbe teşebbüsünün kınandı.

“Milletimiz, devletimiz ve demokrasimize karşı yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz” denilen Türk Ocakları Dinar Şubesi Yönetim Kurulu açıklamasında şunlara yer verildi:

“Türk Ocakları Dinar Şubesi Yönetim Kurulu 23 Temmuz 2016 Cumartesi günü yaptığı haftalık istişare toplantısında; 15 Temmuz 2016 günü meydana gelen ve acı olaylara neden olan darbe girişimi ile ilgili bir basın açıklaması yapmayı ve bu basın açıklamasını yerel basın organları vasıtasıyla halkımızla paylaşmayı karar altına almıştır.

 

TÜRK MİLLETİ REJİMİNE VE DEVLETİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR

Yüce Türk Milleti! Değerli Dinarlılar; 15 Temmuz 2016 günü meydana gelen ve devletimize, milletimize ve demokrasimize bir saldırı niteliği taşıyan, acı olaylara sebebiyet veren darbe girişimini gerçekleştirenleri ve buna destek verenleri kınıyoruz.

Türk milleti, 15 Temmuz günü büyük bir demokrasi sınavından başarıyla geçmiş, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, rejimine ve devletine sahip çıkmıştır. Bu noktada büyük Türk milletinin ortaya koyduğu feraset ve cesaret de her türlü övgüye layıktır.

Türk Ocakları Dinar Şubesi olarak biz, hiçbir gücün milletin iradesinin üstünde olamayacağına inanıyoruz. Bu yüzden milletin bekası için ellerine verilen silahları, milletin iradesini ortadan kaldırmak için kullanma gaflet, delalet ve hıyanetini gösterenleri de şiddetle ve nefretle telin ediyoruz.

 

ALÇAK GİRİŞİM, TÜRK TARİHİNE BİR KARA LEKE OLARAK GEÇECEKTİR

Askerimizin polisimize, polisimizin askerimize namlu çevirdiği, kendi uçaklarımızın demokrasimizin ve milli iradenin kalesi olan Gazi Meclisi bombaladığı, sokaktaki vatandaşlarımızın üzerine mermilerin yağdırıldığı ve yüzlerce can kaybının yaşandığı bu alçakça girişim, Türk tarihine bir kara leke olarak geçecektir.

Bütün bu olumsuz şartlar içinde tek tesellimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının büyük çoğunluğunun demokrasiden yana tavır alması ve soğukkanlı tutumu sayesinde olayların daha fazla büyüyerek bir iç çatışmaya dönüşmeden önlenmiş, demokratik rejimimizin kesintiye uğramadan yoluna devam edebilmiş olmasıdır.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİ GÜÇLENDİRİCİ ÇALIŞMALAR YAPILMALIDIR

Bu noktada milletimiz nezdinde son derece saygın ve mümtaz bir yeri olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, kurumsal anlamda toplum vicdanında yara almaması, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla eş güdüm içinde faaliyetlerini sürdürmesi ve toplumsal bir bölünme yaşanmaması için gerekli tedbirlerin tez elden alınmasının hayati önem taşıdığına inanmaktayız.

Bilhassa devlet içinde asker- polis; asker-vatandaş; polis-vatandaş; siyasetçi-asker, siyasetçi-polis güvensizliği biran önce giderilmelidir. Birlik ve beraberliği güçlendirici çalışmalar yapılmalıdır.

Özellikle uzun zamandan beri Türk Ocakları Genel Merkezinin de dikkat çekip, uyardığı; ülke içinde yaratılmak istenen kutuplaşmanın, ayrıcalıklı kesim yaratma çabalarının, hukukun üstünlüğü ilkesinin sekteye uğratılması girişimlerinin bir an önce son bulması en büyük arzumuzdur.

 

 

 

TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

 

Türk Ocakları olarak; kimden gelirse gelsin, nereye ve kime karşı yapılırsa yapılsın demokrasi dışı her türlü girişimin sonuna kadar karşısında olduğumuzu; devletimizin bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birliği adına terörün her türlüsüne karşı durmaya devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.

Bu darbe girişimi sırasında meydana gelen çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlileri ve üzerlerine çevrilen namlulardan çıkan kahpe kurşunlarla hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın, Türk milletine ve Türk demokrasisine büyük geçmiş olsun. Türk Milleti ve Türk Devleti var olsun.”●Kurtuluş

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum