phishing

Turizmle ilgili Afyonkarahisar’daki tüm tarafların görüşlerini alacağız

Turizmle ilgili Afyonkarahisar’daki tüm tarafların görüşlerini alacağız

Turizmle ilgili Afyonkarahisar’daki tüm tarafların görüşlerini alacağız
08 Ağustos 2017 - 20:40

Turizmle ilgili Afyonkarahisar’daki

tüm tarafların görüşlerini alacağız

 

 

Dün başlayan turizm destinasyon çalışması hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, uzman ekibin Afyonkarahisar’ın kültürel ve turistik değerlerini inceleyeceğini, turizmle ilgili tüm tarafların görüşlerini alacağını bildirdi

 

KURTULUŞ-İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, Afyonkarahisar’ın değerlerinin ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan ‘destinasyon yönetim organizasyonu’ çalışması hakkında yazılı bir açıklama yaparak bilgi verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı uzman ekibi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelleri ile birlikte Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret ettiklerini belirten Tanır, destinasyon çalışmasının 7 Ağustos’ta başladığını ve 13 Ağustos’ta tamamlanacağını bildirdi. Tanır, çalışma kapsamında, “Tüm turizm sektörü görüş ve önerilerini almaya açığız. Uzman ekip bir program dahilinde ilimizin kültürel ve turistik değerlerini inceleyecek, ayrıca turizmle ilgili tüm tarafların görüşlerini alacağız” ifadesine yer verdi.

TURİZMDE İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Destinasyonun anlamının turistler için cazip kabul edilecek farklı doğal çekicilikleri ve özellikleri barındıran yerler olduğunu anımsatan Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Tanır, açıklamasında özetle şunları kaydetti: “Bir turizm destinasyonunun çekiciliğini arttırabilmek için turizm destinasyonunun iyi bir şekilde yönetilmesi ve destinasyonun pazarlanması gerekmektedir. Bir bölgenin turistik olabilmesi için; konaklama, yeme-içme, ulaşım, ören yeri gibi eğlence ve dinlenme olanaklarının olması çok önemlidir.

Büyümeyi pozitif yönde etkileyen, cari açığı düşürmede ve istihdam arttırılmasında ülke şartlarında çok büyük katkıları olan turizm sektörünü desteklemek adına kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmenin yol, imkan ve yöntemlerinin araştırılacağı bu alan çalışmasını Bakanlığı İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde planlamaktadır.

TURİSTİK DEĞERLERİMİZDE ALAN ÇALIŞMASI YAPILACAK

Destinasyon alan çalışmasıyla Afyonkarahisar’ın bölgesel, ulusal ve uluslararası anlamda turizm pazarlama stratejisinin belirlenmesi ve bu planın bir bütün halinde uygulanması, bölgesel değerlerin ön plana çıkarılarak bir marka şehir imajı oluşturulması hedefleniyor. Bakanlığın turizm potansiyeli olan bölgeleri yerinde inceleyerek tanıtım stratejilerine karar verdiği destinasyon çalışmasında, sektörle işbirliği içerisinde hareket ediliyor.

Afyonkarahisar Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanlarından oluşan ekiple, 7-13 Ağustos tarihlerinde İlimizde gerçekleştirilecek bu destinasyon çalışmasında, Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan program dahilinde İli Merkez ve İlçelerindeki mevcut turizm potansiyelin geliştirilmesine yönelik, kültürel ve turistik değerlerimizde alan çalışması yapılacaktır.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum