phishing

Trafikteki kuralsızlığı 76 kamera izleyecek

Trafikteki kuralsızlığı 76 kamera izleyecek

 Trafikteki kuralsızlığı 76 kamera izleyecek
24 Temmuz 2017 - 14:22 - Güncelleme: 24 Temmuz 2017 - 15:00

 

 

Trafikteki kuralsızlığı

76 kamera izleyecek

 

‘Trafik sevgi, saygı ve hoşgörüyle güzeldir’ sloganıyla yola çıkan Afyonkarahisar Valiliği, ildeki trafik sorunlarını çözmek amacıyla harekete geçti. Valilik, sürücülerin trafikte yaptıkları kameralarla denetleneceğini açıkladı

 

 

KURTULUŞ-Son zamanlarda artan trafik kazalarına yönelik Afyonkarahisar Valiliğini harekete geçirdi. Can ve mal kaybına neden olan hız sınırı, kırmızı ışık ve kavşaklarda geçiş ihlali yapan, kaldırımlara park eden sürücülerle şehir içinde durak harici yolcu indirip ve bindiren sürücüler, il genelindeki MOBESE kameralarıyla denetlenecek. Trafikte Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kuruluncaya kadar il genelinde kurulu 76 MOBESE kamerası tarafından belirlenen kuralsızlıklara cezai işlem uygulanacağını duyuran Afyonkarahisar Valiliği, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemlerinin (KGYS) de yakında faaliyete geçeceğini açıkladı.

HATA YAPAN SÜRÜCÜLER TESPİT EDİLECEK

Valilik’ten yapılan açıklamada şöyle denildi: “İlimizde meydana gelen kazalarının geliş şekilleri incelendiğinde kazaların büyük çoğunluğunun hız sınırı ihlali, kırmızı ışık ihlali, kavşaklarda geçiş önceliğine uyulmaması gibi sürücü ihmal ve kusurlarından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Trafik ekiplerimizin yapmış oldukları denetimlere ek olarak vatandaşlarımızın daha güvenli ve akıcı bir trafik ortamında seyahat etmelerini sağlamak amacıyla ilimizde TEDES sistemleri kuruluncaya kadar durak dışı yolcu indirme, kırmızı ışık, park yasağı, kaldırıma park vb... kural ihlalli yapmak suretiyle  diğer sürücüleri ve vatandaşlarımızı mağdur eden ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen sürücü ve araçlar (KGYS) sisteminde mevcut olan 76 kameradan faydalanılarak tespit edilerek;  araç plakalarına cezai işlem uygulanmaya başlanmıştır. Sürücülerimizin trafik kurallarına riayet etmeleri trafik akışını daha düzenli hale getirecek ve kazalar neticesinde meydana gelebilecek can ve mal kaybına engel olacaktır.”  

YORUMLAR

  • 0 Yorum