phishing

Tescilli Atatürk düşmanı ve kripto FETÖ’CÜ olduğu iddia edilen kişi Afyon'a konferansa getiriliyor

Tescilli Atatürk düşmanı ve kripto FETÖ’CÜ olduğu iddia edilen kişi Afyon'a konferansa getiriliyor

Tescilli Atatürk düşmanı ve kripto FETÖ’CÜ olduğu iddia edilen kişi Afyon'a konferansa getiriliyor
26 Şubat 2019 - 23:15


 
Afyon Kocatepe Üniversitesinde faaliyet gösteren Etik Topluluğu, kamuoyunda tartışmalı bir ismi Afyonkarahisar'a sözde konferans vermeye davet etti.
Afiş ve broşürlerle konferans tanıtımı yapılırken, çağrılan kişi büyük tepki topladı.
Atatürk düşmanlığıyla ve 17-25 Aralık'tan sonra FETÖ'yü savunan yazı ve görüşleriyle bilinen sözde tarihçi Mustafa Armağan'a Afyon Kocatepe Üniversitesi Etik Topluluğu tafafından üniversitede konferans verdirilmesine kamuoyu ve öğrenciler büyük tepki gösterdi.
Atatürk düşmanlığı tescilli olan, Atatürk'e açıkça hakaret etmekten çekinmeyen ve kripto Fetöcü olduğu iddia edilen Mustafa Armağan'ın Afyonkarahisar'a getirilmesine gösterilen tepki sonrası AKÜ'nün takınacağı tavır merakle bekleniyor.
 
AKÜ AÇIKLAMA YAPTI : İPTAL EDİLDİ
 
"İlimiz basın yayın organlarından bulunan afyonhaber.com isimli haber sitesinin 26 Şubat 2019 tarihli sayfasında “Tescilli Atatürk Düşmanı ve Kripto Fetöcü Olduğu İddia Edilen Kişi Afyon'a Getiriliyor!..” başlığı ve https://www.afyonhaber.com/tescilli-ataturk-dusmani-ve-kripto-fetocu-oldugu-iddia-edilen-kisi-afyon-a-getiriliyor/161478/ linki ile yayınlanan haber ile ilgili olarak kamuoyumuzun eksik ve yanlış bilgilendirilmemesi ve üniversitemiz aleyhine haksız ve olumsuz bir algı oluşmasının önüne geçilebilmesi için cevap hakkımız kapsamında açıklama yapılması uyun görülmüştür.
Kamuoyumuzun doğru bilgilendirilmesi amacıyla ve aleyhe bulunan habere karşı cevap hakkımız kapsamında hazırlanan açıklamamızın haberin yayınlandığı yerde ve aynı puntolarla kamuoyuna duyurulmasını rica ederiz.
Haberde adı geçen Etik Topluluğu, üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Öğrenci kulüp ve topluluklarından biri olup, topluluğun faaliyetleri akademik danışman ve üye öğrenciler tarafından yürütülmektedir. Öte yandan kulüp ve topluluklarda düzenlenmesi planlanan faaliyetlerle (panel, konferans vd.) ilgili izin talepleri, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na yapılmaktadır. Üniversite yönetimi tarafından uygun görülen kulüp/topluluk faaliyetleri, ilgili kulüp/toplulukların danışmanlarının gözetiminde gerçekleştirilmektedir. Uygun görülen etkinliklerin duyurusunun yapılabilmesi için afiş ve broşür basımında ise üniversitemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü gerekli desteği vermektedir.
Üniversitemiz öğrenci kulüp ve topluluklarının işleyişi bu şekilde olup ilgili haberde yer verilen ve üniversitemiz Etik Topluluğu öğrencileri tarafından, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına yazılı bir dilekçe ile başvurularak, 28.02.2019 Perşembe günü saat 19.30’da Mustafa Armağan’ın konuşmacı olarak katılması planlanan ve Afyonkarahisar Belediyesi Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda gerçekleştirilmesi istenilen etkinlik talebi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının 25.02.2019 tarihli 7398 sayılı yazısı ile uygun görülmemiş ve karar Etik Topluluğu’na yazılı olarak bildirilmiştir.
Diğer taraftan öğrenci topluluğu tarafından il merkezinin bazı noktalarında asıldığı öğrenilen ve Üniversite logosunun bulunduğu haber konusu etkinlik afişleri de topluluk danışmanı aracılığıyla toplatılmıştır. İlgili afişlerin, izin süreci tamamlanmadan önce izinsiz olarak üniversite logosunun ve isminin kullanılarak basıldığı tespit edilmiş olup sorumlu kişilerin tespiti için de inceleme başlatılmıştır.
Üniversitemiz izni ve onayı dışında gerçekleştirilen haber konusu etkinlik ile ilgili olarak kurumsal kişiliğimizin bağlantısı olmadığını, üniversite birimlerimizde bu etkinlikle ilgili bir duyurunun yapılmadığını cevap hakkımız kapsamında saygı ile kamuoyuna duyururuz.
 
 
AFYONHABER
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum