phishing

Taşpınar’a üç bin çam fidanı dikildi

Taşpınar’a üç bin çam fidanı dikildi

 Taşpınar’a üç bin çam fidanı dikildi
20 Kasım 2015 - 12:07

Taşpınar Mahallesi eteklerinde eşi Berrin Güner’le birlikte fidan diken Vali Hakan Yusuf Güner, son 10 yılda Afyonkarahisar’da 50 milyon metrekarelik alanın ağaçlandırıldığını hatırlatarak amaçlarının 50 milyon metrekarelik alanı, bir yıl içerisinde yeşillendirmek olduğunu ifade etti

 

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde kent merkezindeki Taşpınar Mahallesi etekleri için hazırlanan 3 bin adet fidan dikildi.

Düzenlenen fidan dikim törenine Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, eşi Berrin Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş, Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Kasım Baydar, Taşpınar Mahalle Muhtarı Şükrü Büke ile mahalle sakinleri katıldı.

 

‘AFYONKARAHİSAR’I YEŞİLHİSAR YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Tören öncesi Taşpınar Mahalle Muhtarı Şükrü Büke, Başkan Burhanettin Çoban’a mahallelerine yaptığı çalışmalardan dolayı, Vali Hakan Yusuf Güner’in eşi Berrin Güner’e ise bölgenin ağaçlandırılmasında yaptığı öncülükten dolayı çiçek takdim ederek teşekkür etti. Törenin açılış konuşmasını Orman Bölge Müdürü Recep Ateş yaptı. Bölgede başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Orman Bölge Müdürü Ateş, 48 bin metrekarelik alanda 3 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Vali Hakan Yusuf Güner ise son 10 yılda Afyonkarahisar’da 50 milyon metrekarelik alanın ağaçlandırıldığını hatırlatarak amaçlarının 50 milyon metrekarelik alanı, bir yıl içerisinde yeşillendirmek olduğunu ifade etti.

 

‘AMACIMIZ TÜM AFYON’U YEŞİL HALE GETİRMEK’

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar Belediyesi’nin yeşil alan çalışmalarına verdiği önemden bahsetti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kentin dört bir tarafından park, yeşil alan ve ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Çoban, bölgede fidan dikimi yapılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Arazi yapısının ağaç dikmek için sert bir zemine sahip olduğunu dile getiren Başkan Çoban,” bu durum bizi hedefimizden alıkoyamayacak. Şehirlerimizi yeşillendirmek için Devletimizin,  Hükümetimizin ve Valiliklerimizin destekleri, orman teşkilatlarımız ekip ekipmanları ile zor arazi şartlarının üstesinden gelinebilmektedir.  Amacımız Afyonumuzun tüm ilçeleri, beldeleri köylerini yemyeşil hale getirmek.  Özellikle bölgede başlatılan ağaçlandırma çalışmalarında görev alan TYP çalışanlarına, Orman Bölge Müdürlüğümüze ve Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze teşekkür ederim “ diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum