phishing

Şuhut’un cerenleri bölgeye uyum sağladı

Şuhut’un cerenleri bölgeye uyum sağladı

Şuhut’un cerenleri bölgeye uyum sağladı
01 Kasım 2017 - 19:25

 

Şuhut’un cerenleri

bölgeye uyum sağladı

 

 

Büyük ve güzel gözlerinden dolayı halk arasında ‘ceren’ olarak bilinen Anadolu yaban koyunlarının neslinin tükenmemesi amacıyla Şuhut ilçesinde kurulan üretme istasyonunda 9 yavru doğdu

 

 

Büyük ve güzel gözlerinden dolayı halk arasında ‘ceren’ olarak bilinen Anadolu yaban koyunlarının neslinin tükenmemesi amacıyla Şuhut’ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kurulan Anadolu Yaban Koyunu Üretme İstasyonu'nda 9 yavru doğdu. Merkezdeki cerenlerin kamera sistemi ile sürekli gözlem altında tutulduğunu belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, üreme merkezinin 280 dekar alana sahip olduğunu ve bu alanın güvenliğine büyük önem verdiklerini anlatarak şu bilgileri verdi:

SAHAYA UYUM SAĞLADILAR

"Bu istasyonlardan birisi Ankara Nallıhan, diğeri ise Şuhut ilçesinde kuruldu. Konya'daki üretme istasyonundan nakledilen 13 dişi ve 10 erkek Anadolu yaban koyunu burada oluşturduğumuz sahaya bırakıldı. Yaban koyunları sahaya uyum sağlamakta sorun yaşamadı. Gayet güzel gelişme gösterdiler. 13 dişiden 9 yavru doğdu. Bu bizim için çok büyük başarı. Alana ve doğal ortama adapte oldular. Umduğumuzdan daha büyük başarı elde ettik."

Temel, üretilen koyunların daha sonra doğaya salınacağını da sözlerine ekledi.(AA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum