phishing

Su boruları dondu köylüler susuz kaldı

Su boruları dondu köylüler susuz kaldı

Su boruları dondu köylüler susuz kaldı
21 Kasım 2016 - 10:37

Su boruları dondu köylüler susuz kaldı

 

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Menteş köyünde insanları hayrete düşürecek bir olay yaşandı. Köye içme suyu getiren boru hattı donunca köylüler susuz kaldı.

 

Sandıklı ilçesine bağlı Menteş Köy sakinleri 10 gündür içme sularının akmasını bekliyor. Fıkra gibi olay ise Menteş köylülerini 10 gündür susuz bıraktı.

Alınan bilgiye göre, Menteş köyünün içme suyu isale hattındaki boruların bir kısmının açıktan gelmesi nedeniyle dondu. Bir kısmı da köyde yapımı devam eden gölet yapım çalışmaları nedeniyle iş makinelerince kırıldı. Durum böyle olunca da köylüler evlerinde akmayan suyu, köyde bulunan tek çeşmeden sağlamak zorunda kaldılar.

Traktör ve diğer taşıma araçları ile günlük sularını köydeki tek çeşmeden sağlamaya çalışan köylüler biran önce sularının akmasını istediler.

 

ARIZA GİDERİLECEK

Konuyla ilgili bilgi veren Menteş Köy Muhtarı Ramazan Toprak, köylüyü susuz bırakan olayın gölet çalışmasındaki iş makineleri ile çalışanlar tarafından olduğunu ileri sürdü.

Köye içme suyu getiren boruların bir kısmının gölet yapım çalışmaları sürdürülen alandan geçtiğini belirten muhtar Toprak, “Gölet çalışması nedeniyle borularımızın bir kısmı kenara alınmış ve içme suyumuz devam ediyordu. Açıkta bulunan bu borularımız dondu. Diğer taratan bu boruların üzerine sobadan çıkan sıcak küller döküldüğü için de borularda patlamalar meydana gelmiş. Arızaların giderilmesi için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde hiç olmazsa köyümüzün bir kısmına su verebileceğiz” diye konuştu.

Arıza çalışmalarının devam ettiğini belirten Muhtar Ramazan Toprak, köye ne zaman su verilebileceği konusunda ise bir tarih vermedi.

 

KÖYLÜ PERİŞAN

Evlerinde 10 gündür su akmadığından dolayı oldukça huzursuz olduklarını dile getiren Menteş köy sakinleri ise arızanın biran önce giderilmesi konusunda yetkililerden yardım istediler.

Belediyeliklerinin iptal edilmesinin ardından sıkıntılar yaşamaya başladıklarını hatırlatan Menteş köy sakinleri, “köy olunca bize daha iyi hizmet vereceklerini söylediler. İyi hizmet bu karda kışta milleti susuz bırakmakla mı oluyor” diyerek sitem ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum