phishing

Sis hayatı ve trafiği olumsuz etkiliyor

Sis hayatı ve trafiği olumsuz etkiliyor

Sis hayatı ve trafiği olumsuz etkiliyor
08 Kasım 2017 - 19:03

Sis hayatı ve trafiği

olumsuz etkiliyor

 

 

Sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle Afyonkarahisar bağlantılı kara yollarında özellikle sabah saatlerinde ulaşım güçlükle sağlanıyor

 

 

ÖMER BAĞLAN-Afyonkarahisar ve çevresinde, özellikle sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis, ulaşımı ve yaşamı olumsuz etkiliyor. Meydana gelen sis yüzünden görüş mesafesi bazı bölgelerde 100 metreye kadar düşerken, Afyonkarahisar bağlantılı kara yollarında özellikle sabah saatlerinde ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenildi.  

Görüş mesafesinin azaldığı ve trafik akışının yavaşladığı noktalarda denetimlerini sıklaştıran trafik ekipleri, sürücüleri takip mesafesini korumaları ve aşırı hızdan kaçınmaları, sis farlarını yakmaları, hız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Gece sabaha karşı başlayan soğuk hava ve yoğun sis yaşamı da olumsuz etkiliyor.

Özellikleri geceleri soğuk hava nedeniyle bazı ev, iş yeri ve araçların camları buz tutuğu ve vatandaşların battaniye ve naylon sererek araçlarını soğuktan korumaya çalıştığı da edinilen bilgiler arasında.

SİSLİ HAVANIN ETKİSİNİ SÜRDÜRECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Bu hafta boyunca özellikle sabah saatlerinde yoğun sisli bir havanın etkisinde kalması beklenen Afyonkarahisar’da sisin akşam saatlerinde de devam etmesinin beklendiği belirtiliyor.

Kentte, bugün hava sıcaklığının en yüksek 15, en düşük 2 derece olması bekleniyor. Hava sıcaklığının hafta boyunca özellikle geceleri 0-3 derece arasında seyretmesi beklenen Afyonkarahisar’da, sisli havanın etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede iki gündür etkili olmaya başlayan sisli havanın Pazar gününe kadar devam etmesinin tahmin edildiğini bildirdi. Elde edilen verilere göre, gece sıcaklığı 0-3 derece dolayında, gündüz sıcaklığının ise ortalama 15 derece dolayında ölçülmesi beklenen Afyonkarahisar’da, nefes darlığı çekenlerin sabah saatlerinde sokağa çıkmalarının da riskli olacağı belirtildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum