phishing

Şenol :  MEB Yönetici atama için tercih yapmayıp sonraya bıraktırılan imtiyazlı kişileri açıklamalıdır.

Şenol :  MEB Yönetici atama için tercih yapmayıp sonraya bıraktırılan imtiyazlı kişileri açıklamalıdır.

Şenol :  MEB Yönetici atama için tercih yapmayıp sonraya bıraktırılan imtiyazlı kişileri açıklamalıdır.
06 Mayıs 2019 - 16:21


 
 
Türkiye Kamu-Sen Türk Eğitim-Sen Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Nizamettin Şenol yaptığı açıklamada Akıllara zarar olaylar Türkiye’de yaşanırken Afyonkarahisar’da nirvana yapmıştır dedi.
 
Türk Eğitim-Sen Başkanı Nizamettin Şenol Yaptığı açıklamada Raskip sendika Eğitim-Bir-Sen’e yüklendi ve çeşitli iddialarda bulundu.
Şenol açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
 
Öncelikle başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifi'nizi tebrik eder, Türk ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim. Yüce Allah’tan, bu ayda doğruluktan uzaklaşanlara, adaletten şaşanlara, kul hakkı yemeyi çorba içmek gibi sıradan sayanlara, feraset vermesini niyaz ediyorum.
 
Son bir haftadır eğitim camiası yangın yerine dönmüş, kaos zirveye ulaşmış, akıllara zarar olaylar tüm Türkiye de yaşanırken Afyonkarahisar da ise nirvana yapmıştır.
 
Bir sözde sendika(!) TEZGAH kuruyor. Kurduğu TEZGAHA koskoca MEB teşkilatını da (bir kez daha) alet ediyor. Bu tezgah ile, kimlerin nereleri tercih ettiği önceden öğrenilecek, sonra da ona göre imtiyazlı üyelerine uygun olan tercih yaptırılacak. Malum Sendika 03/05/2019 Cuma günü saat: 15:00 te eş zamanlı tüm illerde(Bir Kısım üyelerini bilgilendirerek) yönetici başvuru süresinin uzatılacağını ve başvuru yapılmamasını duyurmuştu. Eğitim çalışanlarının ise (bu imtiyazlı sınıftan) saatler sonra haberleri olmuştur. İşin enterasanı tezgah kurduklarının %80 den fazlası da kendi üyeleri. Bu durumu kendi üyeleri de mutlaka gözden geçirecek, kime ve nereye üye olduklarını sorgulayacaklardır. Biz Türk Eğitim-Sen olarak yönetici olan hiçbir üyemizin iradesine ipotek koymadık, koymayız da. Bu hususla ilgili bazı sözde sendikalar gibi tezgah kurma konulu toplantılar yapmadık.
 
MEB herkesin hakkını korumalı ve imtiyazlı bir grubun keyfine göre hareket etmemelidir. Bu nedenle, 3 Mayıs 2019 saat 17:00’a kadar müracaat edenlerin tercihlerine göre ataması yapılmalıdır. Tercih etmeyen ve rakiplerinin tercihlerini görüp ona göre kendilerine hak etmediği okulları tercih ederek atanmak isteyenlerin atamaları da, kalan okullara, yada bir sonraki atama döneminde yapılmalıdır. Bu sendika(!) MEB’i kullanarak 4 ve 8 yılını dolduran (imtiyazlılar hariç) yönetici adaylarına tuzak kurmuştur. MEB bu oyunu bozmalı ve adaleti sağlamalıdır.
 
Şimdi Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğüne soruyoruz;
 
1-Milli Eğitim Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü’nün talimatı ile İnsan Kaynakları Şube Müdürü okul yöneticileri ile yüz yüze görüşerek veya telefonla arayarak tercihlerine müdahale etmiş midir?
 
2-Sözde sendikanın kumpasına ortak oldunuz mu ,tercih süresinin uzatılmasından sonra, tercih ve puan listeleri malum sendikaya servis edildiği iddiaları dile düştü. Siz de servis ettiniz mi?
 
3- 03/05/2019 Cuma günü , yani müracaatın son günü olarak bilinen günde, saat 15:00 ten sonra imtiyazlı yöneticileri yapılan tercihlerden haberdar ettiniz mi?
 
4-03/05/2019 -07/05/2019 tarihi arasında kimler müracaat etmiş, sendika bilgileri nedir, süreç sonunda açıklayacak mısınız?
 
5-Sayın Metin YALÇIN, tüm eğitim çalışanlarının Milli Eğitim Müdürü olmayı ne zaman başaracaksınız, ayrıştırarak nereye varmayı hedeflemektesiniz? Kızgın demiri neden daha da ısıtıp, konsolide olmanın önüne geçmektesiniz?
 
Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü 3 Mayıs 2019 saat 17:00 itibariyle yönetici atama için tercih yapmayıp sonraya bıraktırılan imtiyazlı kişileri ve sendika bilgilerini ivedilikle açıklamalıdır. Yaşanan bu olay organize bir olaydır. Yıllardır yapılan tüm organize olayların üzerine gidilmeli, MEB merkez ve taşra teşkilatları şeffaflaştırılarak, adaletli bir şekilde yönetilmeli, sorumlularına da hesap sorulmalıdır.
 
Allah nasip ederse bugün iftarımızı yapacağız. Ama görünüyor ki, bazıları iftarlarını KUL HAKKI yiyerek açacaklar. Rabbim bunları ıslah etsin!
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum