phishing

Sandıklı’daki kedi ve köpekler kuduz aşısı ile aşılanıyor

Sandıklı’daki kedi ve köpekler kuduz aşısı ile aşılanıyor

Sandıklı’daki kedi ve köpekler kuduz aşısı ile aşılanıyor
14 Aralık 2016 - 19:02

Sandıklı’daki kedi ve köpekler kuduz aşısı ile aşılanıyor

 

 

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürlüğü,  Sandıklı'daki ‘kuduz’ vakası ile ilgili bir açıklama yaptı. Müdürlüğün açıklaması şöyle: "Afyonkarahisar ili Sandıklı İlçe merkezinde 06.01.2017 tarihinde sahipsiz bir köpek bir vatandaşımızı yaralamış, vakaya Sandıklı Devlet Hastanesinde ilk müdahalesi yapılmış, Kuduz İmmünglobulini ve Kuduz aşısı yapıldıktan sonra Afyon Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Aşı programına halen devam edilmekte olup toplam 5 doz aşı uygulanacaktır.

Saldırıda bulunan hayvan Belediye ve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından kontrol altına alınmış ve yapılan incelemede kuduz olduğu tespit edilmiştir. Belediye ekiplerince çevrede incelemeler halen devam etmekte olup Bölgede başka ısırma ve hayvan ile boğuşma vakası halen tespit edilmemiştir.

 

BÖLGEYE CANLI HAYVAN GİRİŞ-ÇIKIŞI 6 AY SÜRE İLE YASAKLANMIŞTIR

Bölge kuduz açısından karantinaya altına alınmış ve bölgeye canlı hayvan giriş-çıkışı 6 ay süre ile yasaklanmıştır. Ayrıca bölgedeki kedi ve köpekler kuduz aşısı ile aşılanmaktadır.

Kuduz, insan sağlığını tehdit eden en önemli zoonotik hastalıklardan birisidir. Özellikle klinik belirtiler geliştikten sonra geriye dönüşün mümkün olmaması ve hastalığın dramatik bir şekilde ölümle sonuçlanması kuduzun önemini ortaya koymaktadır. Bu sebeple, gerek kuduz riskli temas öncesi, gerekse kuduz riskli temas sonrası doğru profilaksi uygulamalarının gerçekleştirilmesi elzemdir. Ülkemizde kuduz vakaları büyük ölçüde kontrol altına alınmış olmakla birlikte her yıl 1-2 insan vakası ortaya çıkmaktadır. Kedi ve köpeklerin sahipli olmaları ve düzenli olarak aşılanmaları hastalığı tamamen ortadan kaldırmada kritik öneme sahiptir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”●Kurtuluş

YORUMLAR

  • 0 Yorum