phishing

Pakistan'ın Kovid 19'la mücadelesine Türkiye'den destek

Pakistan'ın Kovid 19'la mücadelesine Türkiye'den destek

Pakistan'ın Kovid 19'la mücadelesine Türkiye'den destek
16 Nisan 2020 - 13:45 - Güncelleme: 16 Nisan 2020 - 20:55

   
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Pakistan'ın Multan ve civar şehirlerdeki hastanelere ve kamu kurumlarına dağıtılmak üzere 50.000 cerrahi maske temin etti.
50 bin cerrahi maskenin Pakistan'ın ulusal yardım kurumu Pakistan Bait-ul-Mal'a (PBM) teslim edildiği törene, Parlamento İşleri Federal Bakanı Ali Muhammad Khan, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul, TİKA Pakistan Koordinatörü Gökhan Umut ve PBM Genel Müdürü Aon Abbas Buppi katıldı.
Törende konuşan Pakistan Parlamento İşleri Federal Bakanı Sayın Ali Muhammad Khan, zor zamanlarda her zaman Pakistan’ın yanında olan kardeş ülke Türkiye ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti. Ayrıca, her iki milletin iyi günde kötü günde birbirine destek olduğunu hatırlatan Khan, bu yardımın da iki ülke arasındaki kardeşliğin bir göstergesi olduğunu ifade etti.
T.C. İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ise kardeş ülke Pakistan’ın koronavirüs ile mücadelesine verilen bu katkının çok önemli olduğunu ifade ederek, bu süreçte birçok projenin gerçekleştirileceğini ifade etti.
TİKA İslamabad Koordinatörü Gökhan Umut,  Pakistan'ın koronavirüs ile mücadelesinde TİKA’nın desteklerinin devam edeceğini söyledi. Umut, “TİKA, Multan ve civar şehirlerdeki farklı hastane ve devlet kurumlarına dağıtılmak üzere 50.000 cerrahi maske temin etti. Bunun yanı sıra, 2014 yılında TİKA tarafından inşa edilen ve Pakistan Hükümeti tarafından koronavirüs ile mücadelede tedavi merkezi olarak belirlenen Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'ne cerrahi maske ve kişisel koruyucu malzemeler tedarik edeceğiz. Ayrıca TİKA, Lahor ve Mardan şehirlerinde günlük yevmiye ile çalışan 600 işçinin ailesine gıda paketi dağıtacak ” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum