phishing

Son Dakika…..Afyonkarahisar’da ramazanda toplu iftar yemekleri düzenlenemeyecek

Son Dakika…..Afyonkarahisar’da ramazanda toplu iftar yemekleri düzenlenemeyecek

Son Dakika…..Afyonkarahisar’da ramazanda toplu iftar yemekleri düzenlenemeyecek
15 Nisan 2020 - 23:43

 
Yaklaşmakta olan Ramazan ayı münasebetiyle Afyonkarahisar Hıfzıssıhha Meclisi de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu kararları doğrultusunda kararlar aldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu kararlarında da belirtildiği gibi salgın devam ettiği müddetçe sosyal izolasyon kuralı gereği başkalarıyla temastan kaçınmak ve bu doğrultuda akraba,eş,dost ve komşularla iftar yemeği düzenlemekten uzak durulması gerektiğinin altı çizildi.
Teravih namazı mukabele ve vakit namazlarının ramazan ayı boyunca evlerde rabbimize yönelmek suretiyle ifa edilmesinin neticesinde Ramazan ayının feyz ve bereketinden istifade edilmesi tavsiyesinde de bulunulan Din İşleri Yüksek Kurulu Kararına atıfta bulunularak,bu kararlar doğrultusunda vatandaşların hareket etmesi gerektiğinin ilgili yerlerden ilan edilmesi kararlaştırıldı.
Konuyla ilgili olarak alınan Hıfzıssıhha Meclisi kararı şöyle;
TOPLU İFTAR YEMEKLERİ DÜZENLENMEMESİNE
Ramazan ayı 24 Nisan Cuma günü ilk oruç ile başlayacaktır. Bu itibarla, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun I4.04.2020 tarihli almış olduğu kararlarında; "Salgın devam ettiği müddetçe sosyal izolasyon kuralı çerçevesinde başkalarıyla temastan kaçınmalı, bu doğrultuda akraba, komşu ve dostlarla beraber iftar yemekleri düzenlemekten kesinlikle uzak durulmalıdır " ifadesine yer verilmiştir.
TERAVİH NAMAZLARININ EVLERDE KILINMASINA
Yine ilgili kararda toplu halde mukabele ve teravih namazları için ise; "Camilerden uzak kalmanın hüznünü yaşadığımız şu günlerde, teravih namazlarının, mukabelelerimizi evimizde ifa etmek, dualarımızı ve istiğfarlarımızı hep birlikte hanemizden Rabbimize yöneltmek, Ramazan ayının maneviyatından azami derecede istifade etmeye vesile olacaktır " denilmektedir.
CAMİLERDEN ANONS YAPILMASINA
Bu hususlara dikkat edilmesi vatandaşlarımızın hem kendi sağlıkları hem de toplumumuzun sağlık güvencesi açısından son derece önemlidir. Bu itibarla vatandaşlarımızın yetkili kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın almış olduğu bu kararlar doğrultusunda hareket etmelerine, bu doğrultuda Belediye anonsu ve Camilerden müteaddit defalar ilanen duyurulanın yapılmasına,
PİDECİLERDE KUYRUKLARDA SOSYAL MESAFEYE UYULMASININ TEMİN EDİLMESİNE
Ramazan ayında gün içerisinde, özellikle akşam (iftar öncesi) vaktinde fırın, şarküteri, şekerleme vb. işyerlerinde tatlı/pide talebinin artması sebebiyle yoğunluk yaşanmaktadır. Bu sebeple, işletmeler ve belediyeler tarafından oluşacak olan yoğunluğu, yığılmayı engelleyecek şekilde sosyal mesafenin korunması hususunda gerekli tedbirlerin alınmasına, iş yerlerinin içerisinde ve dışarısında toplu halde bulunmanın engellenmesine,  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum