phishing

Özkaya, gençlere yeni anayasayı anlattı

Özkaya, gençlere yeni anayasayı anlattı

Özkaya, gençlere yeni anayasayı anlattı
18 Ocak 2017 - 16:03

Özkaya, gençlere yeni anayasayı anlattı

 

AK Parti Afyonkarahisar  Milletvekili  Ali Özkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı  Karahisar Gençlik Merkezi ile  Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğinde düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ toplantısına katıldı.

Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte, anayasa değişikliğinin nalattı. Şunları dile getirdi: “18 yaşına gelen otomatik olarak milletvekili mi olacak. Hayır. Yarışta engel kaldırılacak. Siz bir yarış pistine bütün yarışmacıları koyuyorsunuz, 18 yaşındakilere, 'siz bu yarışa katılamazsınız.' diyorsunuz. 18 yaşındaki bir genç kendisini bu yarışa ehil görüyorsa yarışa katılacak. 18-20 yaşındaki bir genç, bu kadar büyük bir sorumluluğu kaldırabilir mi, kendisini yetiştirmişse, 'bu işte varım' diyorsa tabi ki kaldırabilir."

 

ŞİMDİKİ SİSTEM ÇİFT BAŞLI

Anayasa değişikliği ile yapılmak istenenin devletteki çift başlılığı kaldırmak olduğunu belirten Özkaya, şunları anlattı: “Bu Anayasa'yı devletteki çift başlılığı ortadan kaldırmak için değiştiriyoruz. Bu çift başlılık, 1921 ve 1924 anayasalarında yoktu. 1961 ile getirilen, egemenliği sınırlayan, yetkili organların başına her zaman bir orgeneral getirilmesi öngörülen bir sistem gördük. Cumhurbaşkanları, sistemin emniyet sübabı olarak görülüyor. 550 milletvekiline sahip olan hükümetin aldığı kararı bile cumhurbaşkanı 'istemiyorum' derse, yürürlüğe girmiyor."●Ömer Bağşan

YORUMLAR

  • 0 Yorum