phishing

Olası bir afete karşı hazırız

Olası bir afete karşı hazırız

Olası bir afete karşı hazırız
16 Kasım 2017 - 17:37

Olası bir afete karşı hazırız

 

AFAD Müdürü Buldan: Olası deprem veya afetlere karşı müdürlük olarak bizim müdahalemizin yanı sıra halkımızın da bu konuda bilinçli olması gerekiyor. Ama biz kurum olarak olası bir deprem veya afete ekip ve ekipmanlarımız ile hazırız

 

Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Mehmet Buldan, Afyonkarahisar’da veya bölgesinde olası deprem veya afetlere karşı hazır olduklarını belirtti. “AFAD Afyonkarahisar’ı afete hazır ediyor” diyen Müdür Buldan, 7’den 77’ye herkesi afetler konusunda bilinçlendirmek için seferber olduklarını anlattı. Özellikle okullarda öğrencilerden kamu kurumlarında çalışanlara kadar afet konusunda insanları bilgi sahibi yapmaya çalıştıklarını anlatan Müdür Buldan, “Olası bir deprem ve afet durumunda halkımızın da bilinçli olması gerekiyor. Deprem anında ve sonrasında yapılması gereken neyse ona karşı hazırlıklı olunması için eğitimlerimiz devam ediyor. Bizler afetlere karşı müdahalede hazırlıklarımızı yapıyoruz. Halkımızın da bu konuda bilgi sahibi olması gerekiyor” dedi.

ÖNEMLİ OLAN BİLİNÇLİ OLMAK

Afyonkarahisar’ın deprem bölgesi olması nedeni ile olası bir depreme karşı lojistik ve ekipmanların hazır olduğunu dile getiren AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, 7 gün 24 saat esasına göre çalışma yürüttüklerini ifade etti. Özellikle afet bilincine önem verdiklerini anlatan Buldan, bununla ilgili olarak olası depremlerde kamu kurumları kadar vatandaşlarında bilinçli olması gerektiğini vurguladı. Buldan, “AFAD İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar’da olası bir depreme karşı hazır. Ancak AFAD’ın tek başına hazır olması yeterli değil. Afet meydana geldikten sonra, afete maruz kalmış alanlarla ilgili yapılacak işler ve müdahaleler planlanmıştır. Bu bağlamda kurum ve kuruluşlarının rollerinin yer aldığı Afet Müdahale Planı ve Operasyon planlarımız hazır.  Ancak afetten önce kamu kurum veya kuruluşlar ile vatandaşlarımızın alması gereken önlemler var. Afetlere karşı bilinçli olması gerekiyor ve ona göre hareket etmesi gerekiyor” dedi.

7 GÜN 24 SAAT ESASINA GÖRE EKİPLERİMİZ HAZIR

Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü olarak kurtarmaya yönelik araçlarımızın yanı sıra toplamda lojistikle beraber 34 araç araz ile ekipmanımız hazır. Bununla beraber birlik olarak 90 profesyonel arama kurtarma personelimiz olası bir afet için her gün eğitim ve tatbikatlarla hazırlıklarını yapmakta ve yine 24 saat esasına göre her an olası bir afete ve acil durumlara ilk müdahaleyi yapmak için 12 kişilik ekibimiz vardiya usulü 7 gün 24 saat hazır beklediğini ifade eden Müdür Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bir yerde afet meydana geldiği zaman eldeki imkânlar bellidir. Kurum olarak daha öncede bahsettiğim gibi 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Bunun yanında afet öncesi, sırası ve sonrası ile ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Afet öncesi tehlikeler, riskler belirlenip ona göre planlamalar yapılması sağlanıyor, afet sırasında da müdahale için gerekli ekipman ve donanımı hazır tutuyoruz. Afet sonrası ise iyileştirme çalışmaları ile ilgili planlamalarımızı yaptık. Lojistik olarak ve afet sonrası toplanma alanları, geçici iskan sahalarımız belirlenmiş durumdadır.  Bununla ilgili Türkiye afet müdahale planı kapsamında Afyon’umuzun da afet müdahale planı hazırlanmıştır. Hangi kurumun hangi görevi yapacağı belirlenmiştir. Afet esnasında kurum ve kuruluşlar yetkilendirilmiştir. Diğer kurumlarla ilgili afetlere karşı çalışmalarımız devam etmektedir.”  

BÖLGEMİZDE OLASI AFETLERDE BARINDIRACAK MALZEMEYE SAHİBİZ

İlimizde meydana gelecek olası  bir deprem veya afet halinde açıkta kalan insanımızı barındıracak acil yardım ve barınma malzemesini depoladığımız Lojistik Merkezimiz ile afetten kısa bir süre sonra afete maruz kalmış insanımızı barındıracak imkana sahibiz.’ AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, “Türkiye’de 15 bölge 27 ilde kurulu bulunan AFAD Lojistik depo merkezlerinden birisini de ilimizde bulunması afet sonrası halkımıza büyük fayda sağlayacaktır. Şuanda depomuzda 96 adet  konteynır içinde bulunan acil yardım ve barınma malzemesi bulunmaktadır” diye konuştu. 

TAM DONANIMLI 9 ARAMA KURTARMA ARACIMIZ VAR

Arama kurtarma ekiplerinin bölgesel ve ulusal olarak çalıştığına dikkat çeken Müdür Buldan, şuanda 9 adet tam donanımlı arama kurtarma aracının Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü bünyesinde bulunduğunu söyledi. Buldan sözlerine şu ifadelerle devam etti; “Son yıllarda AFAD İl Müdürlüğü olarak imkan ve kapasitemizi arttırdık. Arama kurtarma birliklerinden birisi de ilimizde yer almaktadır. Bölgesel ve ulusal çalışan bir ekibe sahibiz. Şuanda bile Kilis ilimizde KBRN ekibimiz çalışma yapmaktadır. Bu bağlamanda hem KBRN hem de afet anında müdahale edecek ekiplerimizin araç ve gereçleri artırılmış durumda. Son teknolojiyle donatılmış araçlarımız bulunmaktadır. Şuanda tam donanımlı 9 adet arama kurtarma aracına sahibiz. Bunun yanı sıra lojistik olarak 36 aracımız toplamda bulunmaktadır. Son 5 yıl içerisinde yüzde 200 oranında ekipmanını geliştirmiş bir kuruluşuz.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum