phishing

Mevsimlik Tarım işçileri ve Aileleri kısıtlama kapsamında değerlendirilmeyecek

Mevsimlik Tarım işçileri ve Aileleri kısıtlama kapsamında değerlendirilmeyecek

Mevsimlik Tarım işçileri ve Aileleri kısıtlama kapsamında değerlendirilmeyecek
08 Nisan 2020 - 09:01


 
Bilindiği gibi şehirlere giriş çıkış yasaklanmış ve şehirlerarası seyahat faaliyetleri durdurulmuş idi.Ancak tarım mevsiminin başlamış olması nedeniyle özellikle doğu ve güneydoğu Anadolu’dan batı illerine doğru mevsimlik olarak tarımda çalışmak için aileleriyle birlikte seyahat eden mevsimlik tarım işçileri de bu kısıtlama kapsamında değerlendirilerek giriş çıkışlarında seyahat izin belgesi aranmaya başlamıştı.
Afyonkarahisar Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile mevsimlik tarım işçilerinin durumuyla lakalı açıklamalarda bulundu.

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ KISITLAMAYA TABİ OLMAYACAK
Konuya ilişkin olarak Afyonkarahisar Valiliğinden yapılan açıklama şöyle ;
Mevsimlik tarım işçileri aileleriyle birlikte (çocukların yaşına ve sayısına bakılmaksızın) 03/04/2020 tarih ve 6202 sayı Genelgeye uygun şekilde seyahat edebileceklerdir. Anılan Genelge kapsamında hareket etmeleri durumunda giriş çıkış kısıtlamaları kapsamında değerlendirilmeyecektir.

BAŞKA ŞEHİRLERDE TARIMLA UĞRAŞTIĞINI BELGELEYENLER 

İl dışı tarım faaliyetleri için izin almak isteyen kişinin çapa, gübreleme, budama, ekme/biçme/hasat, ilaçlama vb. talebinin mevsimsel, bölgesel özellikler ve tarımsal döngü çerçevesinde olduğunun Tarım il ve ilçe Müdürlükleri tarafından tespiti yapılırsa , ilgili kişiye çiftçilik belgesi ibrazı ve faaliyetinin tarımsal üretimin bir parçası olması (tarımsal faaliyet yapılacak alanın büyüklüğü vb. kriterler göz önüne alınarak) şartı ile izin belgesi verilebilecektir.
At yetiştiriciliği ile ilgili taleplere Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlükleri uygun görülmesi şartı ile izin belgesi verilebilecektir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum