phishing

Giriş çıkış yasağından etkilenen taşıma işlerine ilişkin istisnalar getirildi

Giriş çıkış yasağından etkilenen taşıma işlerine ilişkin istisnalar getirildi

Giriş çıkış yasağından etkilenen taşıma işlerine ilişkin istisnalar getirildi
08 Nisan 2020 - 08:44


 
Koronavirüs tedbirleri kapsamında büyükşehirlere seyahat etmek yasaklanmıştı. Afyonkarahisar Valiliği Seyahat İzin Belgeleri hakkında İstisnaların Yer Aldığı Açıklamalar yaptı.
SEYAHAT İZİN BELGESİ ARANMAYACAK İSTİSNA HALLER
Taşıma irsaliyesi, teslimat makbuzu veya fatura vb. olanlardan seyahat belgesi istenilmeyecektir. Yük taşıyıcılarının transit geçişlerine izin verilecektir. Enerji sektörü için şirket tarafından düzenlenecek görev belgesi vb. olanlardan seyahat belgesi istenilmeyecektir. Çalışanlar için ikamet belgesi ve SGK kayıt belgesi ibraz edenlerden seyahat izin belgesi istenilmeyecektir. Başta sağlık ve güvelik olmak üzere kamu görevi ve kamu hizmeti yürütenlerden görev ve kimlik belgesi olanlardan ayrıca seyahat izin belgesi istenilmeyecektir.
SÜT TOPLAYICILARI VE YÖRESEL ÜRÜN SATANLAR
Giriş çıkış kısıtlaması olan şehirlere komşu olan il ve ilçelerde bulunan ,süt üreticileri vb. yöresel ürünlerin satışını yapanlar 03/04/2020 tarih ve 6235 sayılı genelgenin 3/a maddesinde düzenlenen temel ihtiyaç maddeleri ticareti kapsamında değerlendirilip, taşıma irsaliyesi, fatura vb. belge olmasa bile seyahat izin belgesi aranmayacak.Ancak illere girişlerinde muhakkak ateş ölçümleri ve maske kullanmaları sağlanacaktır.
KAMYON VEYA TIRINI BAŞKA ŞEHİRDE GAEAJDA BIRAKANLAR
Nakliyeci ve kamyoncuların ikametgahları dışında ki tır ve kamyon garajlarında bulunan araçlarını almak için özel araçla gitmek istemeleri halinde  araçlarının tır parkında olduğunu belgelemeleri kaydıyla yanlarında bir kişiyle beraber seyahat etmelerine izin verilecektir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum