phishing

Meteoroloji: Uyarılarımız dikkate alınırsa zarar azaltılabilir

Meteoroloji: Uyarılarımız dikkate alınırsa zarar azaltılabilir

Meteoroloji: Uyarılarımız dikkate alınırsa zarar azaltılabilir
30 Temmuz 2017 - 18:18

 

Meteoroloji: Uyarılarımız dikkate alınırsa zarar azaltılabilir

 

 

KURTULUŞ-Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul ve çevresi için yapmış olduğu meteorolojik uyarı gerçek olduğu belirtilerek, “Bu uyarılar dikkate alınırsa oluşabilecek zarar en aza indirilebilir” denildi.

Geçen hafta İstanbul ve çevresinde şiddetli bir yağış meydana geldiği belirtilen açıklamada, İstanbul’da 3 ila 40 mm arasında değişen miktarda yağış meydana geldiğine vurgu yapıldı, “Yapılan uyarı bütün ilgili mercilere gönderildi” bilgisi verildi.

FIRTINA KONUSUNDA GEREKLİ UYARILARI YAPMIŞTIK

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayınladığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

Perşembe günü 10.45’te yayınladığı 168 nolu uyarıda söz konusu dolu yağışı, yıldırım hadisesi, ani sel, su baskını ve yağış öncesi kısa süreli fırtına konusunda gerekli uyarıları yapmıştı. Yapılan uyarı ise anında başta İstanbul Valiliği olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, AKOM, İl Afad Müdürlüğü ve diğer ilgili mercilere iletilmişti.

Ayrıca meteorolojik uyarıda bölgede beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve meydana gelebilecek olumsuzluklar ilgili kurumların yanı sıra basın yayın kuruluşları, cep telefonu mesajları, akıllı telefon uygulamaları, internet yayımı, faks ve elektronik posta yolu ile paylaşılmıştı.

HERKES METEOROLOJİ’NİN TAHMİNLERİNİ DİKKATE ALMALI

Dün İstanbul’da meydana gelen hadiseler ve düşen yağış miktarları dikkate alındığında Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu uyarının tam anlamıyla gerçekleştiği görülüyor. Ayrıca basında bir bilgi kirliliği yaşanıyor ve herkes bir tahminde bulunuyor. Bu yüzden bütün ilgili birimler, basın ve vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahmin ve uyarılarını dikkate alırsa bu tip hadiseler daha az zararla atlatılabilir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum