phishing

Maliye kavşağı erken açılabilir

Maliye kavşağı erken açılabilir

Maliye kavşağı erken açılabilir
26 Temmuz 2017 - 09:32

Maliye kavşağı

erken açılabilir

 

Yüklenici firma, ihale şartnamesine göre Aralık ayı sonunda tamamlanması gereken Maliye Kavşağı’ndaki üst geçidinin Ekim ayı sonunda hizmete açılabileceğinin sözünü verdi

 

 

ARİF YAĞCI-Afyonkarahisar Belediyesi, şehir içi trafik sorununu çözmek amacıyla başlattığı üst geçit projelerinin ilkine aliye Kavşağı’ndan başladı. Son hızla devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban,  AFJET, Telekom, su, kanalizasyon, doğalgaz, TEDAŞ ve GSM operatörlerine ait birçok altyapı hattının geçtiği bölgede sürdürülen Maliye Kavşağında incelemelerde bulundu.

10. GÜNDE NE ZAMAN BİTECEK DİYE SORANLAR OLDU

Üst geçit serisine, trafiğin en çok sıkıntı yaşandığı Maliye Kavşağı’ndan başladıklarını belirten  Çoban, “Biz bu kavşağı 1 Temmuz itibariyle trafiğe kapattık. Çalışmamızın 10. gününden itibaren ‘Ne zaman bitecek battı çıktı çalışması’ diyen vatandaşlarımız oldu. On günde, yirmi günde, bir ayda böyle bir kavşağın tamamlanması mümkün değil, dünyada böyle bir teknoloji yok. Olsaydı, o teknolojiyi Afyonkarahisar’a getirmek için gayret gösterirdik. Bu tür şikayetler bizi ve ekibimizi üzüyor. Biz de bu konudan en az vatandaş kadar rahatsızız. Kavşağa komşu iş yerlerinin çektiği sıkıntıları biliyoruz. Onlara da gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

“BUNLAR KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL”

Müteahhit firmanın memur mesaisi mantığı ile çalıştığı ve hafta sonları ise çalışmadığına yönelik şikayetleri de açıklık getiren Başkan Çoban, şöyle devam etti: “Sabah 08.00’de gibi başlayan çalışmalar genelde akşam saat 20:00’de bitiyor. Bazen 18:00-18:30’da da çalışma bitiyor çünkü beton atılıyor, betonun piriz alması gibi bir durumu oluyor. Cumartesi Pazar ise burada  çalışma oluyor. Geceleri çalışılmadığına yönelik eleştirilerde var. Burada evlerimizden şikâyet gelebilir düşüncesi ve yeni iş güvenliği mevzuatı gereğince tehlikeli ve ağır işlerde geceleri işçileri çalıştıramıyorsunuz.”

‘DENEYİMLİ BİR FİRMA’

İhale şartnamesine göre çalışmaların Aralık ayında tamamlanması gerektiğini ancak firmanın Ekim ayı sonunda çalışmaları bitireceği vaadinde bulunduğunu ifade eden Başkan Çoban, sözlerini şöyle sürdürdü: “İhale takvimine göre altı aylık süre olmasına rağmen müteahhit firma inşallah Ekim ayı sonuna kadar buradaki çalışmayı bitireceğini vaat ediyor. Ümit ediyor ve istiyorum ki ben Ekim sonuna bırakmadan bu çalışmayı bitirirler. Müteahhit firma ilk defa böyle bir çalışmayı burada yapmıyor, Ankara, Konya gibi illerde de benzer çalışmaları yapmış deneyimli bir firma.”

 Başkan Çoban Ağustos ayı içerisinde hem Demiryolu Üstgeçit köprü projesinin hem de Jandarma Kavşağı battı çıktı projesinin ihalesine çıkılacağı müjdesini verdi.

 

 ‘GECE ÇALIŞMASINA MÜSAADE EDİLMEZ’

Fen İşleri Müdürü Hüseyin Öztürk ise çalışmaların son sürat devam ettiğine dikkat çekerek gerekli takip işlemlerini sürdürdüklerini söyledi. İşin ihale şartnamesine göre resmi olarak Aralık ayında bitiyor olmasına rağmen firma Ekim ayı sonunda bitireceğini vaat ediyor. Bizde bunu gözlemliyoruz. Alternatif yollarla ilgili çalışmamız ise devam ediyor” diye konuştu. Müteahhit Firma Sahibi Cemalettin Çakır ise “işimizin süresi 12 ayda tamamlanıyor. Ekim sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Mümkün olursa daha da erken bitireceğiz.  Gece çalışma konusunda hem emniyet, hem de gürültü yönünden kesinlikle müsaade edilmez” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum