phishing

Leblebicioğlu: Sağlıkçılar şiddete maruz kalıyor

Leblebicioğlu: Sağlıkçılar şiddete maruz kalıyor

Leblebicioğlu: Sağlıkçılar şiddete maruz kalıyor
08 Şubat 2017 - 16:36

Leblebicioğlu: Sağlıkçılar şiddete maruz kalıyor

 

 

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Murathan Leblebicioğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Mesleğimizi iyi uygulama konusundaki çabalarımıza karşın, yaygın ve yoğun bir şiddete maruz kalıyoruz” dedi.

Tarih, hekimlik ve hekimlik sanatı üzerine yazılmış destan, öykü ve anlatılarla doludur. Homeros ‘Çok kişiye bedeldir bir hekim’ derken hekimlik yapmanın koşullarının zorluğu ve değerinden söz etmiştir. Bu tarihsel süreç, insanlık açısından çok kıymetlidir; çünkü insanlık değerlerinin yüceltilmesinin çabasını içerir. Bu çabaya paralel olarak, hekimlik değerleri, üzerinde titizlikle durulan ve yıpratılmasına izin verilmeyen bir konuma sahip olmuştur.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda, evrensel sağlık için “yeterli, donanımlı, iyi eğitilmiş ve motive edilmiş sağlık insan gücü” gereksinimi olduğunu kararlaştırmıştır.

Nitelikli bir sağlık hizmeti üretmenin en temel bileşenlerinden biri, olumlu bir çalışma ortamının sağlanmasıdır. Olumlu iş ortamı için; mesleki bağımsızlık, iş yükünün insancıl düzenlenmesi, takdir edilmek, mesleki sağlık ve güvenliğin sağlanması, fırsat eşitliği, örgütlenme özgürlüğü, çalışma ortamının demokratikleştirilmesi, işin yürütülmesinde temsiliyet sağlanmalıdır.

Mesleki gelişimin desteklenmesi, sosyal haklar ve içsel ödüller de teşvik mekanizmaları içinde düzenlenmelidir.

Teşvik sistemi, sağlık çalışanlarının gereksinim ve tercihlerini yansıtmalı, iyi tasarlanmalı, adil, eşitlikçi ve saydam olmalıdır.

 

HEKİMLER OLARAK;

Bu 14 martta iyi şeylere her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Bütün toplum olarak kötüyü, kötülüğü iyilikten ayırmamız gerektiğinin farkındayız ve yüzümüz , kalbimiz, aklımızla iyiye dönmeliyiz, diyoruz.

Mesleğimizi iyi uygulama konusundaki çabalarımıza karşın, yaygın ve yoğun bir şiddete maruz kalıyoruz.

Sorunlarımız onca çabamıza rağmen her geçen gün fazlalaşıyor.

Nitelikli sağlık hizmeti sunmanın yetersiz koşullarında elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Ancak bu kadar yoğun emeğimizin dikkate alınmadığını görüyoruz.

 

14 MARTA GİDERKEN;

Ülkenin bütün sorunlarının yumak haline dönüştüğünün farkında olarak dün olduğu gibi bugün de her işin başı sağlık diyeceğiz ve hekimler olarak taleplerimizi sağlığın olmazsa olmazlarıyla birlikte dile getireceğiz.

Sağlık, barış, yaşanabilir bir doğa, eşitlik ve iyi hekimlik için bu 14 Martta tüm hekimlerle el ele olacağız.”

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum