phishing

Kuş kaçakçılarına 420 bin lira ceza kesildi

Kuş kaçakçılarına 420 bin lira ceza kesildi

Kuş kaçakçılarına 420 bin lira ceza kesildi
16 Kasım 2017 - 18:00

Kuş kaçakçılarına 420 bin lira ceza kesildi

 

KURTULUŞ-Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ülke genelinde yürüttüğü biyokaçakçılıkla mücadele çalışmalarında göz açtırmıyor. Bu kapsamda 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Türkiye’nin taraf olduğu Uluslararası Bern Sözleşmesi’nce koruma altına alınan saka kuşlarına yurt dışına çıkarılmak üzereyken Karkamış Gümrük Kapısı’nda el konuldu.

GEREKLİ DENETİMLERİ TAVİZSİZ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Saka kuşlarının neslinin tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olması sebebiyle koruma altında olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Saka kuşları, ötücü kuşlar takımında yer almakta olup, gagasını çevreleyen kırmızı rengiyle dikkat çekerler. Başlıca besinleri incir, ayçiçeği ve devedikeni tohumudur. Ormanlarda küçük sürüler halinde dolaşan saka kuşları temiz su kaynaklarının kirlenmesi, kara hindibağ ile deve dikeni tohumlarının azalması ve ticaretinin artması yüzünden hızla yok olmaktadır. Biz de Bakanlık olarak biyokaçakçılık hususunda çok hassasız. Bu hususta gerekli denetimleri tavizsiz yapmaya çalışıyoruz. Gaziantep Karkamış Gümrük Kapısı’nda yakalanan kaçakçıya gereken cezayı verdik.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum