phishing

Kurumsal kapasitede Ciddi problemlerimiz var

Kurumsal kapasitede Ciddi problemlerimiz var

Kurumsal kapasitede Ciddi problemlerimiz var
22 Ocak 2017 - 17:29

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar:

 

 

Kurumsal kapasitede

Ciddi problemlerimiz var

 

 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, kurumun statüsü başta olmak üzere kurumsal yapısını güçlendirecek yapısal adımların, reformların mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Organizasyon kapasitesi kabiliyeti, teknolojik alt yapı, kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi gibi konularda çok ciddi problemlerimiz var. Mevcut mevzuat alt yapısıyla mevcut statüyle özellikle" dedi.

 

Prof. Dr. Özafşar, Afyonkarahisar'da 20 Şubat'ta başlayan ve dün tamamlanan 2. İlçe Müftüleri Kongresi'nin kapanışının ardından toplantıyı değerlendirdi.

Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığının, kurumsal kimliğinin güçlenmesi ve işleyişinin arttırılması gibi konularda fikir alışverişinde bulunulduğunu kaydeden Prof. Dr. Özafşar, toplantının verimli geçtiğine işaret etti. Kurumun geldiği noktada karşı karşıya kaldığı sorunlara, ihtiyaçlara ve taleplere cevap veremeyecek noktalara geldiğini anımsatan Prof. Dr. Özafşar, "Dünya çok hızlı değişiyor, biz 21. yüzyılda yaşıyoruz ama bizim kurumumuz başta olmak üzere ülkemizdeki ve İslam dünyasındaki kurumların çoğu 100 yıl öncesinin formatında şekillendi, temel yasalarımız o zaman çıktı. Bugün karşı karşıya kaldığımıza sorunlar, ihtiyaçlar ve taleplere cevap veremeyecek noktalara geliyoruz. O bakımdan Diyanet İşleri Başkanlığının yapısal sorunları nelerdir? Diyanet İşleri Başkanımızın da vurguladığı gibi, Diyanet İşleri Başkanlığının eğer 21. yüzyılda dünya ölçeğinde eğer hizmet üretecekse, bilindiği gibi kurumumuz Afrika Dini Liderler Zirvesi yapıyor, Asya-Pasifik Dini Liderler Zirvesi, Latin Amerika, Balkan ülkeleri, Avrasya İslam Şurası, Avrupa Dini Liderler Platformu gibi küresel ölçekte büyük organizasyonlar yapıyor ve bütün dünyadan hem ülkemize hem de diyanetimize hizmet talepleri geliyor. Bu talepleri karşılayabilmek için zorlanıyoruz. İnsan kaynağının yeterliliği konusunda, organizasyon kapasitesi kabiliyeti konusunda teknolojik alt yapı konusunda, kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi konusunda çok ciddi problemlerimiz var" diye konuştu. ● Polat Yılmaz

YORUMLAR

  • 0 Yorum