phishing

KOSGEB İsletme Kredisi Faiz Desteği yeniden geliyor

KOSGEB İsletme Kredisi Faiz Desteği yeniden geliyor

KOSGEB İsletme Kredisi Faiz Desteği yeniden geliyor
02 Ocak 2017 - 18:42 - Güncelleme: 02 Ocak 2017 - 19:04

KOSGEB İsletme Kredisi Faiz Desteği yeniden geliyor

 

 

Afyonkarahisar Madeni Sanatkarlar Odası’ndan bir açıklama yağpıldı.Açıklamada, KOSGEB tarafından 50 bin TL. üst limitli Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine talep çok yoğun olduğundan ve krediye başvuran 244.980 işletmeden sadece 15.000’i bu krediden yararlanabildiğinden işletmeler KOSGEB icara kurulu tarafından yeni bir hak verilmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi.

 

Odadan yapılan açıklama:”Konuya ilişkin olarak krediye başvuru süresinin kısalığı ve başvuru yapanların da az bir kısmının krediden yararlanması nedeniyle KOSGEB İcra Kurulu tarafından yapılan yetkilendirme ile KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ Beyannamesi onaylı ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan KOBİ’lere, yine aynı şekilde 50 bin TL. üst limitli, 12 ay ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği verilmesi planlanmıştır.

 

KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine yeni başvuru alınmayacak olup, Bu destekten 2016 yılı Aralık ayında KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine başvuruda bulunmuş 244.980 işletmeden söz konusu krediyi kullanarak KOSGEB tarafından destek ödemesi gerçekleştirilen işletmeler hariç olmak üzere şartları taşıyan diğer işletmeler faydalanacak olup, teminat sıkıntısı çeken işletmeler Kredi Garanti Fonu’na başvuru yapabileceklerdir.”denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum