phishing

Köksal’dan Bakan Albayrak’a soru

Köksal’dan Bakan Albayrak’a soru

Köksal’dan Bakan Albayrak’a soru
01 Ağustos 2017 - 17:47

Köksal’dan Bakan Albayrak’a soru

 

KURTULUŞ-Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a, vatandaşların tüp alırken TC kimlik numaralarının alınmasının zorunlu hâle getirilmesini sordu. Köksal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi sundu.

Milletvekili Köksal soru önergesinde, “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından geçtiğimiz haftalarda tüp bayilerine yapılan tebligatta vatandaşların TC kimlik numaraları, satışı yapılan tüple ilgili ayrıntılarda dahil olmak üzere tüpün satıldığı tarih, saat, satın alan kişinin adı adresi ile diğer kimlik bilgilerinin alınması zorunlu hale getirildi” dedi.

VATANDAŞ ENDİŞE İÇİNDE

Köksal önergesinde şu soruları yöneltti: “Bu uygulama ile vatandaşın kimlik bilgilerine herkesin ulaşabileceği endişesi yaşanmaktadır. Çünkü tüpleri dağıtan veya satan küçük esnafımız ve bayilerimiz bu bilgileri nasıl koruyup takip edebilecektir? Küçük esnafımızın böyle bir bütçesi yoktur. Dolayısıyla vatandaşların TC kimlik numarası ve adres bilgileri korunaklı olmayan sıradan bir bilgisayar sisteminden sızdırılabilecektir. Bu durumda hem vatandaşlarımız mağdur olacağı gibi bayiiler de zan altında kalacaktır. Bu sıkıntının oluşmasına engel olacak bir çözüm öneriniz var mı? Tüp satın almak için gelen vatandaştan kimlik bilgilerini isteyen bayiinin vatandaşı bu konuda ikna etmek için zorlandığı ve özellikle kırsal nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelerde veya okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız açısından bu bilgilerin bayilere verilmesinin bir hayli sıkıntılı olacağı ve zorlanılacağı aşikârdır. Bu konuda bayilerin ve tüp satıcılarının yaşadığı ve yaşayacağı bu tip zorlukları aşmak için vatandaşlara kimlik bilgilerinin bayilere verilmesinin zorunlu olduğuna yönelik bir bilgilendirme çalışması yapılacak mıdır? Kamu spotu vb. çalışmalar düşünülüyor mu?”

YORUMLAR

  • 0 Yorum