phishing

Kiraz üreticisine ihracat anlatılacak

Kiraz üreticisine ihracat anlatılacak

Kiraz üreticisine ihracat anlatılacak
14 Ocak 2016 - 11:42

Uzak Doğu’ya tarımsal ürünler ihraç eden bir firma, Sultandağı’nda üreticiye, Çin’e yapılacak  

Kiraz ihracatı konusunda seminer düzenleyecek. Hafta sonu yapılacak seminerde

Uzakdoğu ülkeleri ve Çin’e kiraz ihracat anlatılacak, üreticiye uzun yola dayanıklı kiraz üretimi hakkında bilgi verilecek

 

 

 

Çin’e Türk kirazının ihraç yolunun açılması tarım sektörünü hareketlendirdi. Hem ihracatçı firmalar hem de kiraz üreticisi, önümüzdeki sezonda yaşanacak gelişmelere hazırlık olmak için çalışıyor. Antalya’da yapılan G20 Liderler Zirvesi'nde imzalanan ‘Türk Kirazlarının Çin'e İhraç Edilmesine Yönelik Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü ile Türk kirazına Çin pazarının açılması tarım sektöründe heyecan yarattı. Hem kiraz ihracatçıları hem de üreticiler mayıs ayında başlaması beklenen sezondan karşı çıkmak için çalışıyor.

Dünyada 2 milyon 405 bin hektar alanda 2 milyon 295 bin ton kiraz üretimi yapılıyor. Bu üretimin yüzde 20’sini karşılayan Türkiye'de 2013'te 494 bin ton, 2014'te 446 bin ton, 2015'te de 531 bin ton kiraz üretimi gerçekleşti.

 

UZAKDOĞU ÜLKELERİ VE ÇİN’E KİRAZ İHRACAT ANLATILACAK

Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’e kiraz ihracat yolunun açılması, ABD ve İran’dan sonra en büyük üretici olan Türkiye’yi heyecanlandırdı.

Yurtdışına kiraz satışı yapan Alanar Şirketi, 16 Ocak cumartesi günü Sultandağı’nda çiftçilere ihracat eğitimi verecek. Sultandağ Belediye düğün salonunda saat 18.00’de başlaması beklenen toplantıya firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Gıda Mühendisi Yavuz Taner, Pazarlama Müdürü Endüstri Mühendisi Hamdi Taner, Üretim İşleme ve Paketleme Müdürü Ziraat Mühendisi Cihan Tozlu,  katılacak. Toplantında, Sultandağlı kiraz üreticisine ‘Uzakdoğu ülkeleri ve Çine kiraz ihracatı’ konusu anlatılacak.

 

ÜRETİCİYE YOLA DAYANIKLI KİRAZ ÜRETİMİ HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK

Toplantıda, dünyadaki önemli kiraz üreten tedarikçi ülkeleri tanıtılacak. Kiraz ihracat pazarındaki önemli alıcıları ve Uzak Doğu ülkeleri ve Çin’e ihracat potansiyeli anlatılacak.

Uzakdoğu’da Hong Kong, Singapur, Malezya’ya yapılmakta olan kiraz ihracatındaki tecrübelerin paylaşımı. dış pazarın talep ettiği kiraz ve meyve özellikleri, dış pazarda, Türk kirazına rakip ülkelerin tanıtımı hakkında da bilgi sunulacak.

Ayrıca, Uzak Doğu ülkelerinin ve Çin’in kiraz kalite, ebat beklentisi, gemi ile uzun yola dayanıklı kiraz çeşitlerinin tanıtımı, üretim modeli, yetiştiricilik ve özellikleri dile getirilecek. Ayrıca, Uzak Doğu ya ihracata yönelik Afyon’da kiraz üretim modelinin geliştirilmesi de masaya yatırılacak.●Kurtuluş

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum