phishing

Karısını öldüren kocaya iki kez ağırlaştırılmış müebbet

Karısını öldüren kocaya iki kez ağırlaştırılmış müebbet

Karısını öldüren kocaya iki kez ağırlaştırılmış müebbet
30 Mayıs 2017 - 15:40 - Güncelleme: 01 Haziran 2017 - 01:26

Karısını öldüren kocaya iki kez ağırlaştırılmış müebbet

 

Afyonkarahisar'da şiddet uygulayıp aldattığı eşi 29 yaşındaki Cemile Şentürk'ü Antalya'daki kızkardeşinin evinde tabancayla öldüren, bacanağını da yaralayan 36 yaşındaki Vural Şentürk hakkında, iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Vural Şentürk, cezaevindeyken intihar girişiminde bulunduğu için ilk duruşmaya katılamadı.

 

Olay geçen 18 Şubat akşamı Antalya'nın Kepez İlçesi'nde meydana geldi. Afyonkarahisar'da oturan 1 çocuk annesi Cemile Şentürk, şiddet uygulayan eşinin bir de kendisini aldatması üzerine evi terk edip boşanmaya karar verdi. Cemile Şentürk, Antalya'daki kızkardeşi 21 yaşındaki Yasemin Şahiner'in evine sığındı. Ancak peşinden gelen Vural Şentürk, eşinden eve dönmesini istedi. Cemile Şentürk ise eve dönmeyi kabul etmediği gibi, kızkardeşi Yasemin Şahiner ile birlikte polise giderek kocasını şikayet etti. Peşlerinden giden Vural Şentürk ise eşini şikayetten vazgeçirmeye çalıştı. Cemile Şentürk bunu kabul etmeyince Vural Şentürk  tehditler savurup gitti.

 

AKŞAM EVE GELİP ÖLDÜRDÜ

 

Vural Şentürk aynı günün akşamı son bir kez görüşme bahanesiyle baldızının evinde kalan eşini dışarı çağırıp tabancayla ateş ederek öldürdü. Vural Şentürk, olaya müdahale etmeye çalışan bacanağı Mustafa Şahiner'i de aynı silahla ağır yaralayıp kaçtı. Gece yarısı Kepez'deki Hayvanat Bahçesinin yakınlarında olayda kullandığı silahla birlikte yakalanan Vural Şentürk, tutuklandı. Cezaevindeyken intihar girişiminde bulunan Vural Şentürk Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

 

Hakkında eşini kasten öldürmekten, bacanağını da öldürmeye teşebbüsten ayrı ayrı ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açılan Vural Şentürk, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya katılamadı. Olayda Vural Şentürk'ün açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Mustafa Şahiner de yaraları halen iyileşmediği için duruşmaya gelemedi. Buna karşılık öldürülen Cemile Şentürk'ün babası Tacettin Demir ile olay sırasında ablası gözlerinin önünde öldürülüp kocası ağır yaralanan Yasemin Şahiner ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına avukat Şule Uçar da katıldı.

 

Duruşma, halen tedavisi devam eden Vural Şentürk'ün savunmasının alınması için ertelendi. Önümüzdeki duruşma Vural Şentürk getirilemez ise SEGBİS bağlantısıyla ifadesi alınacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum