phishing

İHH, Afyonkarahisar’da tatbikat yaptı

İHH, Afyonkarahisar’da tatbikat yaptı

İHH, Afyonkarahisar’da tatbikat yaptı
21 Kasım 2017 - 18:38

İHH, Afyonkarahisar’da tatbikat yaptı

 

 

KURTULUŞ-Afyonkarahisar  İHH Arama Kurtarma ekibine, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD), bağlı ekipler tarafından göçük altında arama kurtarma yapabilmek için uygulamalı eğitimleri verildi. İHH İnsani Yardım Vakfı’na bağlı arama kurtarma ekiplerinde gönüllü olarak görev yapan 16 erkek 5 kadından oluşan arama kurtarma  ekibi, arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tesislerinde düzenlenen eğitimle ilgili bilgiler veren Afyon İHH Arama Kurtarma Koordinatörü Muharrem Berk, “Bu eğitimler belli periyotlarda ve belli seviyelerde verilmiş olup, uzmanlaşmanın uzun yıllar aldığı arama kurtarma eğitimleri İHH bünyesinde halen devam etmektedir. Şimdiye kadar farklı seviyelerde 850 kişi bu eğitimleri almış ve afetlere hazır durumdadır. Hedef 81 İlde Arama Kurtarma ekipleri oluşturup her İl de 1000 gönüllüye ulaşmaktır. Şu ana kadar 43 ilimizde ekip oluşumu tamamlanmıştır” dedi.

GÖREVE HAZIRIZ

Berk, şunları aktardı: “Bursa’da açmış olduğumuz Marmara Afet Koordinasyon Merkezinde  ekiplere eğitimlerini vermeye  başlayıp İl merkezlerinde de AFAD, İtfaiye ve yerel  kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışma yapmaktadır.

 Bu kapsamda Afyonkarahisar İHH derneği olarak  2016 yılında 16 erkek 5 kadından oluşan arama kurtarma  ekiplerimizi oluşturduk. AFAD İl Müdürlüğünden eğitimlerimizi aldık ve yetkinliğimizi artırmak ve uzmanlaşmak için her yıl düzenli olarak almaya devam ediyoruz. İlimizde, çevre illerde, Türkiye ve dünyada olası deprem, sel veya felaketlerde göreve hazırız.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum