phishing

Her işveren ZEKA’nın eğitimlerine katılmalı

Her işveren ZEKA’nın eğitimlerine katılmalı

Her işveren ZEKA’nın eğitimlerine katılmalı
11 Ekim 2017 - 18:30 - Güncelleme: 11 Ekim 2017 - 18:32

Her işveren ZEKA’nın

eğitimlerine katılmalı

 

 

Zafer Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği işveren ve işçilerin uyum yeteneğinin arttırılması eğitimine katılan işadamları Gün FM’den iş dünyasına çağrıda bulunarak, işverenlerin eğitimlere katılması gerektiğini belirttiler

 

 

FADİME AKAR-Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Zafer Kalkınma Ajansı’ndan işveren ve işçilerin uyum yeteneğinin arttırılması eğitimi alan Özkanlar Ağaç Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkan ile Martolia Mermer Genel Müdürü Nurettin Karaman konuk olarak katıldılar. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Özkan ve Karaman aldıkları eğitimle ilgili bilgiler verdiler.

BECERİ VE ÇALIŞMALARIMIZI GÖZDEN GEÇİRDİK

Projeden Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Zafer Kalkınma Ajansı oda üyelerine gönderdiği mesaj ile haberdar olduğunu kaydeden Özkanlar Ağaç Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Özkan, “Sonrasında bahsedilen toplantıya katıldık ve bu toplantıda yetkililer bizi işveren ve işçilerin uyum yeteneğinin arttırılması eğitimi konusunda bilgilendirdiler. Bu konular benim ilgimi çekti ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın internet sayfasından başvurarak projeye katıldık. Aldığımız eğitim projesi sayesinde hem iş verenler olarak, hem çalışanlarımız olarak beceri ve çalışmalarımızı gözden geçirdik. Eğitimlerden yararlanma fırsatı bulduk. Bu eğitimler işletmemize ve çalışmalarımıza büyük oranda katma değer sağladı. İşçi ve işveren eğitimlerinin tamamlanmasıyla birlikte Zafer Kalkınma Ajansı’nın organize ettiği Almanya gezisi programına firma olarak katıldık. Bu gezide değişik sektörlerle ilgili fabrikaları ziyaret edip, bilgi alışverişinde bulunduk. Alman işadamları bizlere fabrikalarının işleyişi ve üretimleri ile ilgili bilgiler verdiler. Tüm işadamlarına Ticaret ve Sanayi Odası ile Zafer Kalkınma Ajansı’ndan gelen eğitim duyurularını dikkatle takip etmelerini ve katılmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

“BİR SİSTEM KURMA AMACIYLA İLERLEME KAYDETTİK”

İşveren ve işçilerin uyum yeteneğinin arttırılması projesinin üç ana başlık altında sınıflandırıldığını söyleyen Martolia Mermer Genel Müdürü Nurettin Karaman, “Bunlar yalın üretim, insan kaynakları ve belgelendirme başlıklarıydı. Biz bunlardan yalın üretim ve belgelendirmeye katıldık. Dahil olduğumuz projede en önemli nokta saha çalışmasının olmasıydı. Biz bu projeye katılmadan önce üretim sistemleri ve yönetim anlayışı konularında bazı hayallerimiz vardı. Fakat bu hayalleri gerçekleştirerek uygulanabilir kılmak için gerekli bilgilere sahip değildik. Bu projeye katılarak profesyonel bir eğitim aldık ve firmamıza özel bir gömlek dikilmiş oldu. Hem üretim sistemleri hem de yönetim anlayışı konusunda ciddi bir ilerleme kaydettik. Ciddi bir planlama yaptık. Ardından uygulamalar yaptık. Bir sistem kurma amacıyla ilerleme kaydettik. Aldığımız eğitimler doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Proje süresi boyunca proje danışmanları fabrikamıza geldiler. İhtiyaç analizleri yaptık ve durum değerlendirmesinde bulunduk. Fabrikamızda saha çalışmaları yaptık. Yalın üretim ile verimliliğin arttırılması üzerine çalışmalar yaptık. Yine proje dahilinde biz de Portekiz’e giderek çeşitli firmaları ziyaret edip, gözlem yaptık” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum