phishing

Hava kirliliği için YOĞUN DENETİM

Hava kirliliği için YOĞUN DENETİM

Hava kirliliği için YOĞUN DENETİM
09 Kasım 2017 - 16:51 - Güncelleme: 09 Kasım 2017 - 16:52

 

 

 

Hava kirliliği için

YOĞUN DENETİM

 

Belediyesi Çevre Denetim Birimi  ekipleri, kış öncesi temiz hava için denetime çıktı. Denetimlerde Afyonkarahisar halkının daha temiz havada ve kaliteli yaşaması için alınan kararlara uyması gerektiğine dikkat çekildi

 

 

KURTULUŞ-Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Birimi, meteorolojik ve coğrafik nedenlerin yanı sıra konutların yarısının kömürle ısıtılmasından dolayı Türkiye’de havası en kirli illerin başında gelen kentte yaklaşan kış ayları öncesi başlattığı denetimlerini yoğun şekilde sürdürüyor.

Denetimlerde Afyonkarahisar halkının daha temiz havada ve kaliteli yaşaması için alınan kararlara uyması gerektiğine dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada, denetimlerle ilgili şu bilgiler verildi: “Yapılan denetimlerde, alt yapısı tamamlanmış  kamu binası, özel işyerleri ve konutlara dönüşüm yapılarak alternatif enerji kaynaklarının (doğalgaz, jeotermal enerji, vs) kullanımına geçmeleri tebliğ edildi.

İleriye dönük olarak Afjet/doğalgaz altyapı çalışmalarının yapılarak tamamlanacak olan mahallelerde kamu binası, özel işyerleri ile konutlarda afjet/doğalgaz altyapısının tamamlanmasından itibaren 1 yıl içinde alternatif yakıtlara geçilmesi gerekmektedir.

BELGESİ OLMAYAN YERDEN KATI YAKIT ALINMAMALI

Konuyla ile ilgili yapılan denetimlerde; alınan kararlara uymayan vatandaşlara tutanak tanzim edilerek uyarılmış ve alternatif enerji kaynaklarının kullanımına geçmeleri sağlanmıştır. İl Mahalli Çevre Kurulu Kararları(mçk) ile ilgili mevzuata uyulmadığının tespit edilmesi halinde 2872 sayılı Çevre Kanununa göre idari yaptırımlar uygulanacaktır.

Odun kömür satıcılarında gerekli belgelerin olup olmadığı denetlenmekte ve kaliteli kömür bulundurmaları sağlanmakta, bu koşullara uymayan kömürler birimimiz tarafından il dışına çıkarılmakta ve ilgiliye idari yaptırım uygulanmaktadır.

Mahallesinden doğalgaz ve afjet geçmeyen hanelerde kömür kalitesi, baca filtresi ve ateşçi belgesi bulunup bulunmadığı denetlenmekte ve kurallara uymayanlar tutanak tanzim edilerek uyarılmaktadır. Kalorifer ve sobaların ilk ateşlemeleri insanların yoğun şekilde dışarıda oldukları sabah 07:00-09:00 ve akşam 16:00-19:00 saatleri arasında yapılmaması gerekmektedir.

Vatandaşlarımızın; İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından verilmiş geçerli Satış İzin Belgesi olmayan, ısınma amaçlı katı yakıtların satılmaması ve satın alınmaması konusuna dikkat etmeleri önem arz etmektedir.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum