phishing

Guterres: "Salgının Yarattığı Nefret ve Suçlama Tsunamisi Sonlandırılsın"

Guterres: "Salgının Yarattığı Nefret ve Suçlama Tsunamisi Sonlandırılsın"

Guterres:
09 Mayıs 2020 - 03:27 - Güncelleme: 09 Mayıs 2020 - 05:30


 
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres süregelen Corona virüsü salgınının dünyada bir “nefret ve yabancı düşmanlığı tsunamisi” yarattığını, “suçlama ve günah keçisi aramaya dayalı söylemlerin sonlandırılması” gerektiğini söyledi.
 
Liderlerin ve toplulukların salgınla ilgili olarak farklı gruplara parmak uzatarak salgının sorumlusu ilan eder şekilde söylemlerde bulunmalarının önüne geçilmesi için çağrıda bulunan Guterres, “Her yerde, herkese, nefrete karşı durmaları, birbirlerinin saygı göstermeleri ve iyiliği yaymak için her fırsatı değerlendirmelerini rica ediyorum” dedi.
 
Salgında risk grupları arasında yer alan ileri yaştakilere yönelik özellikle sosyal medyada yaygınlaşan itibarsızlaştırma çabalarını eleştiren Guterres, bu süreçte özellikle gazeteciler, sağlık çalışanları, yardım kurumları çalışanları, insan hakları savunucuları ve muhbirlerin de hedef alındığına da dikkat çekti.
 
Guterres ayrıca, dünyanın birçok yerinde göçmenler ve mültecilere karşı ayrımcılığın da salgın sürecinde arttığına vurgu yaparak bu grupların sağlık hizmetine erişim de dahil birçok açıdan dezavantajlı olduğunu hatırlattı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum