phishing

Corona Virüsü İstanbullu Taksicileri de Vurdu

Corona Virüsü İstanbullu Taksicileri de Vurdu

Corona Virüsü İstanbullu Taksicileri de Vurdu
09 Mayıs 2020 - 03:26 - Güncelleme: 09 Mayıs 2020 - 03:49


 
Corona virüsü tedbirleri kapsamında birçok sektörün geçici olarak kapatılması ve ‘Evde kal’ çağrılarının yapılması hem sosyal hayatı etkiledi hem de trafiğin gözle görülür oranda azalmasına sebep oldu. Salgının yarattığı bu olumsuz tablodan çok sayıda sektörün yanında taksiciler de etkilendi
İçişleri Bakanlığı'nın 8 Mayıs'ta yayınladığı yeni genelge ile ticari taksilere yönelik hijyen tedbirleri belirlendi. Bu tedbirler kapsamında, ticari taksi durakları ve taksi olarak kullanılan araçların haftada en az bir kez dezenfekte edilecek. Bakanlık, dezenfekte tarihlerini gösteren belgenin de araç içinde bulundurulmasını talep etti.
Ticari taksi şoförlerinin maske kullanması ve gün içinde araçlarına binecek müşteriye yetecek miktarda dezenfektan ve kolonya bulundurması da genelgede belirtilen yeni önlemler arasında sıralandı.
Yolculara da şöförlere de maske zorunluluğu
Taksilere müşterilerin de maskeli binmesi kuralı getirilirken, araçlara aynı anda üç kişiden fazla yolcu binemeyecek.
Genelgede taksi ücretinin fiziksel temas gerektirmeyen kredi kartı, mobil uygulamalar gibi yöntemlerle ödenebilmesi için gerekli bilgilendirme ve yönlendirmelerin meslek odaları ve işletmeciler tarafından yapılacağı belirtildi.
Tedbirlere ilişkin olarak kolluk birimleri, yerel yönetimler, meslek odaları ve ilgili birim/kurum yetkilileri ile gerekli koordinasyon yapılacağı, alınan bu tedbirlerin trafik zabıtası tarafından etkin şekilde denetleneceği de kaydedildi.
 
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum