phishing

Guruplar arasında güzel bir uyum

Guruplar arasında güzel bir uyum

Guruplar arasında güzel bir uyum
14 Eylül 2017 - 10:07

Guruplar arasında güzel bir uyum

 

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısına katılarak meclis üyelerine hitap eden Vali Tutulmaz, meclis üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Tutulmaz, “Bu güne kadar guruplar arasında çok güzel bir uyum olduğunu görüyoruz. Hizmet yarışının dışında bir sıkıntı olmadı” dedi

 

NERGİZ MERT-İl Genel Meclisini ziyareti sırasında 2017 yılı Eylül ayı İl Genel Meclisi toplantısına katılan Vali Mustafa Tutulmaz, meclis üyeleri ile bir araya geldi. İGM Başkanı Salih Sel’in de hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Tutulmaz; “Öncelikle sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Yaklaşık 2 aydır birlikte çalışıyor ve sizlerin aldığı kararları uygulamaya çalışıyoruz. Tabi bu süre içerisinde ilçelerimizi hızlı bir şekilde ziyaret ederek tanıma imkânı buldum. Zaman zaman köylerimizi ziyaret ederek köylerimizin alt yapısını görme imkânımız oldu. Şunu ifade etmek istiyorum ki Afyonkarahisar’ımız il özel idaresinin hizmetleri bağlamında çok güzel bir konumdadır. Alt yapı konusunda köy muhtarlarıyla yaptığımız istişarelerde bizlerden istenen genellikle komşu köylerle olan bağlantı yollarının daha iyi yapılması konusudur. Köylerin yolları tamamen tamamlanmış, kanalizasyonda ve parke çalışmalarında çok iyi hizmetler yapılmış. Bunda hepinizin emeği var bu anlamda sizlere teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

HİZMET YARIŞI DIŞINDA BİR SIKINTI YOK

İl Genel Meclislerinin demokrasinin oluşmasında,  demokrasinin yerleşmesinde ve yaygınlaşmasında önemli yerler olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Vali Tutulmaz; “Seçimin başlangıcı olan İl Genel Meclisleri hem halka yakındır, hem de hesap verilebilir bir konumdadır. Sizler her zaman vatandaşın içerisindesiniz. Hem vatandaşlardan gelen istekleri, hem de kendi yaşantınızdan gördüğünüz eksiklikleri gözlemlemektesiniz. Burada bu güne kadar guruplar arasında çok güzel bir uyum var. Hizmet yarışının dışında bir sıkıntı olmadığını görüyoruz. Bu anlamda da İl Genel Meclisi üyelerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

İNSAN ODAKLI BİR ANLAYIŞLA HAREKET ETMEMİZ GEREKMEKTEDİR

İşgal ettiğimiz makamların hakkını vermemiz gerektiğini hatırlatan Vali Tutulmaz şöyle konuştu;  “İster atanmış olalım, isterse seçilmiş olalım bizler bulunduğumuz makamların hakkını vermeliyiz. Bu makamlar bizlerin egolarını tatmin etmek için bize verilmiş yerler değildi. Bizim önceliğimiz vatandaşa hizmet olmalıdır. İlimizin alt yapı sorunlarının giderilmesi, milli ve manevi kalkınmamızın sağlanması, ilimizin tanıtılması, eğitim, sağlık gibi her alanda hizmetlerin yapılmasında sizlerin büyük rolü var. Kendi bünyenizde direk hizmetler verdiğiniz gibi başkalarının yaptığı hizmetlere de destek oluyorsunuz. Bunun artarak devam etmesi lazım. İnsan odaklı bir anlayışla hareket etmemiz gerekmektedir. Bunun da temeli eğitimden, kültürden geçmektedir. Yerel kültürümüzü benimsetmemiz ve yaygınlaştırmamız gerekmektedir. Yerel kültürümüzü evrensel kültürle harmanlamamızda tanıtımla mümkün olur. Buda Afyonkarahisar’ımızın tanıtılmasından geçmektedir. Bizim her geçen gün ilimizin tanıtılmasına yönelik daha çok çaba sarf etmemiz gerekir.”

1 MİLYON’DAN FAZLA ARAÇ GEÇTİ

Konuşmasında Afyonkarahisar’ın büyüyüp gelişmesi yönünde çok büyük imkânlara sahip olduğunu vurgulayan Vali Tutulmaz, “Afyonkarahisar gerek yolların kesiştiği yer olması, gerek doğal kaynaklarının önemli bir zenginliğe kavuşması ve zaferin kazanıldığı topraklar olması hasebiyle potansiyeli yüksektir. Milli gelire katkısı her geçen gün artan ilimiz istihdamı sağlama konusunda başarılı ve bu bağlamda geleceği parlak olan illerden birisidir. Bu potansiyelimizi çok iyi değerlendirmemiz gerekir. Bunu sağlamanın yolu dar çevremizden uzaklaşıp tanıtımı artırmaktır. Afyonkarahisarhisar’dan bayram tatili süresince yaklaşık 1 Milyon 200 bin kişi geçti. Buradan geçen insanlar Afyonkarahisar’ı tanıdı, lezzetlerimizin tadına baktılar. Bu olayı bizler ülke çapına ve hatta dünya çapına taşımamız gerekmektedir. Termal otellerdeki yatak kapasitemiz 24 bindir. Önümüzdeki günlerde 36 bine çıkması söz konusudur. Bu kapasitenin tamamen doldurulması hatta artırılması tanıtım yapılmasıyla mümkün olacaktır. Tanıtımı profesyonelce yapacağız. Gerek il özel idare, gerek kamu şirketleri kaynaklarıyla ve en önemlisi de halkımızın oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarıyla tanıtıma destek vermemiz gerekmektedir. Bizler hizmet üretiyoruz. Ürettiğimiz hizmetin pazarını da buluyoruz. Ancak bizim hizmetlerimizi daha çok kişiye ulaştırmamız adına daha çok gayret etmemiz ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmamız gerekmektedir. Tanıtım faaliyetlerimiz var ama bunu daha da fazla artırmak gerekiyor.” dedi.

HEPİMİZ HİZMET ETMEK İÇİN BURADAYIZ

Hava yolu ile alakalı bazı olumsuzlukların olduğundan bahseden Vali Tutulmaz; “Hava yolu ilimizde çok fazla kullanılmıyor. Bizler hava yollarının kullanımını artırmamız için girişimlerde bulunmamız gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları olarak Afyonkarahisar’a daha fazla uçak getirmeliyiz ki insanlarımıza daha fazla iş ve aş temin edebiliriz. Hepimiz hizmet etmek için buradayız. Bizler millete karşı sorumluyuz. Bazılarımız seçimle, bazılarımız da atamayla görevlerinin başlarındadır. Bizim inancımıza göre bu günümüzün dünden daha iyi olması için gayret etmeliyiz. Burada güzel hizmetler yapılmış. Gerek seçilmişler, gerekse bürokratlar ve memurlar olarak ilimizin, ülkemizin daha da fazla kalkınması için gayret etmemiz gerekiyor. Ben başarılı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyor, mevcut başarılarınızın artarak devam etmesi temennisinde bulunuyorum. “dedi.

SAMİMİ BİR ORGANİZASYONDU

Afyonkarahisar Tanıtım Günleri hakkında da bir değerlendirmede bulunan Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar tanıtım günlerinin belki profesyonel olmadığını, ama samimi bir organizasyon olduğunu belirtirken bu etkinlikte Afyonkarahisar’ımızın kültürü ve yöresel ürünlerinin en iyi şekilde tanıtıldığını ve bu tanıtımın yanında bir Afyonkarahisarlılar buluşması şekilde gerçekleştiğinin altını çizdi. Afyonkarahisar tanıtım günleriyle İstanbul’da yaşayan Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin buluşmasına vesile olunduğunu, bununda çok sevindirici olduğunu söyleyen Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’a gelemeyen kardeşlerimize kültürlerini hatırlamaları ve yeni dostlar edinmeleri için güzel bir organizasyon olduğunu belirtti.

DAHA İYİ SEVİYEYE GELMELİYİZ

Afyonkarahisar’daki eğitim öğretim seviyesinin artırılacağına değinen Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’ın eğitim alanındaki potansiyelin çok iyi durumda olduğunu ama bu potansiyelin faaliyete geçirilmesi konusunda bazı aksaklıklar olduğunu, bu anlamda da Afyonkankarahisar’ın Türkiye genelinde eğitim öğretimdeki seviyesinin altında olduğunu hatırlatarak, mevcut seviyenin daha iyi duruma getirilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğünü daha çok çalıştıracağının sözünü verdi. Eğitim öğretimin öncelikli konularının içerisinde yer aldığını vurgulayan Vali Tutulmaz, eğitim öğretimin daha iyi konumlara gelmesi için önemli bir gayret sergileneceğini sözlerine ekledi.

 HİÇBİR ŞEKİLDE KURALSIZLIĞA VE KANUNSUZ İŞLERE MÜSAADE ETMEM

Afyonkarahisar’ın tanıtımı için çalışmalar başlatıldığını belirten Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’ı tanıtmak adına sadece reklam çalışmalarının yanında bölgemizin cazibe merkezi haline gelebilmesi için tarihi eserlerimizin korunması, tarihi yapıların restore edilmesi ve tarihimizi yansıtmak adına görselliğin artırılması için çalışma ve faaliyetlerin başladığını söyledi.  Kurallara uyulması konusunda değerlendirmede bulunan Vali Tutulmaz; “Kuralları çalıştıracağız. Benim yöneticilik anlayışım burudur. Hiçbir şekilde kuralsızlığa ve kanunsuz işlere müsaade etmem. Ben Afyonkarahisar’da her ne konuda olursa olsun, hangi kurumu ilgilendirirse ilgilendirsin kurallara uyulması zorunluluğunu oluşturacağımın sözünü veriyorum. Bu konuda da kuralların uygulanmadığını görür ve duyarsanız silsile yoluyla ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerine müracaat edin. Eğer ilgilenilmez ise bana günün her saati ulaşabilirsiniz. Devletimizin güçlü olabilmesi için ve ülkemizde doğru faaliyetler yapılabilmesi için kurallara uyulması adına takipçi olacağım” dedi. 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak olan İl Genel Meclisi toplantısı Vali Tutulmaz’ın konuşmasını tamamlamasının akabinde devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum