phishing

Genç Çiftçi Projesi ile iş sahibi oldu

Genç Çiftçi Projesi ile iş sahibi oldu

17 Kasım 2017 - 16:41

Genç Çiftçi Projesi

ile iş sahibi oldu

 

 

Düzenli bir işi olmayan, çiftçilik yapan babasına yardım ederek ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Taner Çetin, Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe olarak aldığı 40 koyunla iş sahibi oldu

 

 

İhsaniye ilçesine bağlı Ablak köyünde yaşayan, düzenli bir işi olmayan, çiftçilik yapan babasına yardım ederek ailesinin geçimini sağlamaya çalışan, 3 çocuk babası, 31 yaşındaki Taner Çetin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi Projesi kapsamında hibe olarak aldığı 40 Romanov ile Turkana cinsi koyunla iş sahibi oldu.

Çetin, lise eğitiminin ardından çeşitli illere giderek inşaatlarda çalıştığını belirterek, köyünde çiftçilik yapan babasına yardım ederek ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Çetin, hayvancılık yapabilmek için bakanlığın açtığı projeye başvurdu.

Başvurusu mayıs ayında kabul edilen Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, liseden mezun olduktan sonra üniversiteye devam edemediğini, babasının yanında çiftçilik yapmaya başladığını söyledi.

Bakanlığın, hayvancılık yapacak genç girişimcilere destek verdiğini öğrenince hemen başvuru yaptığını belirten Çetin, şöyle devam etti:

DEVLETİMİZ BU DESTEKLE BENİ İŞ SAHİBİ YAPTI

"Küçükbaş hayvancılık için yaptığım başvuru mayıs ayında kabul edildi. Yaklaşık bir ay önce hibe olarak 40 koyun teslim edildi. Bunlar Romanya'dan gelen Romanov ve Turkana cinsi koyunlar. Yılda iki defa 4-5 kuzu veriyor. Yerli ırklara göre et verimi yüksek. Koyunlar bölgemizin iklim şartlarına hemen uyum sağladı. Köyümüzün mera alanı geniş. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Bana verilen destekten dolayı çok memnunum. Artık bana verilen koyunlarla hayatımı şekillendireceğim."

Projenin sadece genç işsizler için değil hayvancılığın geleceği için de çok önemli olduğunu dile getiren Çetin, "Devletimiz bu destekle beni iş sahibi yaptı. Hükümetimizden Allah razı olsun. Çobanlık zaten peygamber mesleği. Bir aydır koyunlarıma gözüm gibi bakıyorum. Köyünde hayvancılık yapmak isteyen gençlere bu projeye başvurmalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap da kentte 2016 yılında 297 kişinin, 2017 yılında da 308 kişinin projeden yararlandığını bildirdi.(AA)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum