phishing

Frig Vadisi sahipsiz değil

Frig Vadisi sahipsiz değil

10 Ağustos 2017 - 22:15

Frig Vadisi

sahipsiz değil

 

Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya arasında yer alan ve dünyada eşi benzeri olmayan tarihi eserlerin korunması ve turizme kazandırılması için şimdiye kadar yapılan tüm girişimler boşa çıkarken, bölgede incelemelerde bulunan Vali Tutulmaz, Frig Vadisi için çok çalışılması talimatını verdi

 

 

 

Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya, Firg uygarlığından kalan eserleri ona girişime rağmen tanıtmayı bir türlü başaramadı. Tarihte önemli bir yere sahip olan Frig Vadisinin turizme kazandırılması için tüm girişimler başarısız kalırken, ilçe ziyaretleri kapsamında Frig Vadisi’ndeki İhsaniye giden Vali Mustafa Tutulmaz, görüp incelediği tarihi bölge için çok çalışılması talimatını verdi.

İhsaniye Kaymakamı Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri ile birlikte Frig Vadisinde incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, titizlikle ve dikkatle inceleme yaptığı alan içerisinde bulunan tarihi eserler hakkında yetkililerden detaylı bilgiler aldı.

AFYONKARAHİSARLILAR ZİYARET ETMELİ

Dünyada eşi benzeri olmayan tarihi eserlerin korunması ve turizme kazandırılması için talimatlarda bulunan Vali Tutulmaz, daha önce bölgenin turizme kazandırılması ve cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışmalara hız verileceğini belirtti.

Bir birinden değerli eserlerin tahrip edilmesine yönelik çok daha sıkın tedbirlerin alındığını hatırlatan Vali Tutulmaz, başta tüm Afyonkarahisarlıların buraları ziyaret etmesi ve güzelim eserlere daha çok sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

FRİG ESERLERİNE SAHİP ÇIKILMALI

Frig Vadisinin büyük bir değer olduğunu ve bu değerin daha fazla turizme kazandırılması için özel bir çalışma başlattıklarını söyleyen Vali Tutulmaz, insanların tarihine sahip çıkmasının yanında, tarihlerinin bir sonraki nesillere aktarılmasının da önemli olduğunu belirtirken, limize katma değer sağlayacak bu tarihi eserlerin değerini artırmak için Valilik olarak her türlü çalışmaya destek verileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum