phishing

Eroğlu: ‘Terör mutlaka bitecek’

Eroğlu: ‘Terör mutlaka bitecek’

Eroğlu: ‘Terör mutlaka bitecek’
08 Şubat 2016 - 12:42

Aydın, Muğla ve Denizli’yi kapsayan Ege turuna çıkan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, teröre destek veren ülkelerin tarih sahnesinden silinmeye mahkum olduğunu söyledi

Eroğlu: Bizimle uğraşan devletler tarih sahnesinden silinir. Son teröriste kadar operasyonlara devam edeceğiz

 

 

 

 

Son olarak geldiği Denizli’de açılış ve temel atma törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, teröre destek veren ülkeleri eleştirdi. Eroğlu, "Bazı ülkeler terör örgütünü üzerime salarak bize bir şey olacağını sanmasınlar. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar tamamen temizleyeceğiz. 21. asra bu millet mührünü vuracak. Buna yürekten inanıyorum. Bizimle uğraşan o devletler var ya onlar da tarih sahnesinden silinir. Siz merak etmeyin" ifadelerini kaydetti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ise, "Yeni başlayacağımız projeyle her ailenin sosyal danışmanı olacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli'ye yapılacak 33 Milyon TL'lik 9 tesisin temel atma töreni ve orman köylülerini kalkındırmak için kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı. Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törene bakanların yanı sıra Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin, Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, daire müdürleri, orman köylüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘İSTANBUL'UN 2071 YILINA KADAR YETECEK SUYU VAR’

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu,  Ege Bölgesi için dev bir projeyi hayata geçirmeye çalıştıklarını belirterek, "Ege Gelişim Projesi'ni hayata geçireceğiz. Bu projemiz 2019 yılının sonuna kadar bitecek. 25 Milyar TL'lik yatırım yapılacak. Bu projenin ardından bölgede sulanmayan alan kalmayacak. Bölgemiz çok daha güzel olacak. Çalışma arkadaşlarım hedefe kilitlenmiş durumda. Büyük hedefi olmayan kurumlar zaman içinde kapanır. Bu projede 4 bin 547 tesis hayata geçirilecek. Denizli'ye de 31 tane baraj yapacağız. 74 adet sulama tesisi yapacağız, 126 dere tamamen ıslah edilecek" dedi.

 

‘BİZİMLE UĞRAŞAN DEVLETLER TARİH SAHNESİNDEN SİLİNİR’

Konuşmasının sonunda terör operasyonlarıyla ilgili konuşan Bakan Eroğlu, "2053 yılında ülkemiz çok daha büyük ve küresel bir güç olacak. Malazgirt Zaferi'nin bininci yılında 2071 yılında çocuklarımız daha güzel bir ülkede yaşayacak. Şu anda etrafımız ateş çemberi ancak Türkiye dimdik ayakta. Son kale ilelebet ayakta kalacak. Bu topraklarda bayrağımız dalgalanacak, minarelerden ezanımız okunacak. Bazı ülkeler terör örgütünü üzerime salarak bize bir şey olacağını sanmasınlar. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar tamamen temizleyeceğiz. 21. asra bu millet mührünü vuracak. Buna yürekten inanıyorum. Bizimle uğraşan o devletler var ya onlar da tarih sahnesinden silinir. Siz merak etmeyin" ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından çiftçilere sertifikaları verildi. Bakanlar son olarak Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi önünde adlarına dikilen ağaçlara toprak atıp can suyu verdi.

 

EROĞLU, AYDIN’A 61 MİLYONLUK YATIRIM KAZANDIRDI

Aydın’da 61 milyon TL’lik beş yatırımın temel atma ve açılış törenini gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Biz söz verirken, vatandaş ve millet bizden noter senedi istemez. Başkalarının noter senedine inanılmaz ama milletimiz bizim sözümüze inanır” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen toplu temel atma töreninde DSİ tarafından inşa edilecek Karacasu Barajı Gövde ve Dolusavak Yükseltilmesi İnşaatı, Yenipazar-Dalama Sulaması Yenileme ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temellerini attı. OGM tarafından inşa edilen Kuşadası Karaoluk Yangın Gözetleme Kulesi’ni de hizmete açan Bakan Eroğlu Aydın programı çerçevesinde ayrıca 2 Kasım 2012, 27 Nisan 2013, 7 Şubat 2014 ve 16 Ekim 2015 tarihlerinde Aydınlılara verdiği 105 müjdeye ilave olarak 13 milyon TL’lik yatırım bedeline sahip 10 müjde daha verdi. Böylece 2012’den beri Aydın’a verilen müjde sayısı 115'e yükseldi.

Bakan Eroğlu’nun Aydınlılara verdiği müjdeler arasında Büyük Menderes Nehri’ne kurulacak hareketli bariyer sistemi, ağaçlandırma, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, bal ormanı, yol yapımı ve Bafa Gölü Tabiat Parkı’nda yürüyüş yolu düzenlemesi ve kuş gözlem kulesi yapılması gibi çalışmalar yer alıyor.●iha

 

MUĞLA’YA 13 YILDA 5 MİLYAR TL YATIRIM

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 38 milyon lirayı bulan yatırımların temelini atma ve açılışlarını yapmak için geldiği Muğla’da Türkiye’de 2019 yılına kadar yapılacak 1071 Göletin bitirilmesi için tarih ve saat verdi. Menteşe İlçesi’nde bulunan Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen törene katılan Eroğlu, “30 Aralık 2019 tarihinde saat 16.59’da Türkiye genelinde yapılacak 1071 gölet tamamlanacak ve milletin hizmetine sunulacak.

Muğla’ya yapılan yatırımlar şöyle: “Kavaklıdere Menteşe Barajı ve Sulaması, Merkez Kozağaç Barajı ve sulaması, Fethiye Arpacık Barajı ve sulaması, 2016 yılında 11.330 dekar alanda ağaçlandırma tesisi, toprak muhafaza tesisi ve 7 bin dekar alanda bozuk ormanların rehabilitasyonu. 2016 yılında 396.710 dekar alanda sivri kültür (orman yetiştirme) çalışmaları, 2.7 milyon adet fidan üretilecek, orman köylerinde yaşayan ailelere 1 milyon 900 bin lira OR-KÖY desteği sağlanacak, 5 bin 800 dekar alanda gelir getirici tür ağaçlandırması, 50 kilometre yeni yol, 80 kilometre büyük onarım, 160 kilometre üst yapı ve 130 kilometre sanat yapısı tesisi, orman yangınlarını önleme ve mücadelede kullanılacak 65 kilometre tesisi, Muğla’nın biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme projesi, Bafa Gölü Tabiat parkı yürüyüş yolu, Milas’ta metruk Tuzla Sulak alanında kuş gözlem kulesi, Köyceğiz yaban hayatı geliştirme sahasında yürüyüş yolu düzenlemesi ve seyir noktalarının düzenlenmesi, Marmaris Milli Parkı’nda sığla ormanı terapi parkı düzenlemesi, biyolojik çeşitlilik eğitim parkuru, 3 adet otomatik meteorolojik gözlem sisteminin kurulması” Eroğlu, ‘Muğla’da Doğa Turizmi ve Master Planı’nın da hazırlandığını açıkladı.●iha

YORUMLAR

  • 0 Yorum