phishing

Erkmen Gölü Karacabey Kuzu’su Yetiştiriyor

Erkmen Gölü Karacabey Kuzu’su Yetiştiriyor

Erkmen Gölü Karacabey Kuzu’su Yetiştiriyor
25 Nisan 2017 - 16:00

Erkmen Gölü Karacabey Kuzu’su Yetiştiriyor

 

 

 

Bolvadin Erkmen Gölü Kooperatifi Başkanı Ömer Gani Tek şirketin kuruluş hikayesini gazetemize anlattı; Kooperatif Üyelerimize örnek olmak amacıyla TKDK’ya proje yapmaya Kooperatif olarak karar verdik. 1,86 milyon TL’lik yatırım tutarı olan 300 Baş Besi Koyunu Projesini uygulayarak desteğimizi aldık. Şu an işletmemizde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden (TİGEM) almış olduğumuz damızlık koyunları yetiştiriyoruz.

 

Damızlık Satışı ve Kuzu Satışı Yapmaktayız..

İşletmemizde damızlık amaçlı 10 adet Koyun ve 1 adet Koç satışı yapılılarak bölge yetiştiricilerine Karacabey Merinosunun verimliliğinden faydalandırıyoruz. Ayrıca kasaplık kuzu satışı yapıyoruz, ilçemizdeki vatandaşların çiftliğimize gelerek istedikleri kuzuyu seçmelerini ve kesimlerininde yapılarak kendilerine ‘Musluk’ diye tabir edilen bir şekilde damak tadlarına sunuyoruz. dedi..

 

Erkmen Gölü Bölgenin Gözdesi

 

Erkmen Gölü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gani Tek, kendisi ile yapılan röportajda şunları kaydetti:”Bundan yaklaşık 3 yıl önce Bolvadin ilçesinde TKDK Afyon İl Koordinatörlüğünün tanıtım toplantısına katıldık. IPARD Programını o toplantıda öğrendik ve bu projeyi yapmaya karar verdik. IPARD Programına başvurduk. Başvurmamız neticesinde yaptığımız proje kabul edildi. Bu projeden %60 gibi bir hibe katkısı aldık. Artı vergi muafiyeti, yani vergiden muaf oluşumuz bizi gerçekten sevindirdi. Yapmış olduğumuz bu proje Avrupa standartlarında bir proje. Mazgal sistemli…Koyunlar mazgalın üstünde duruyor. Koyunların gübreleri o mazgaldan aşağıya düşerek, otomatik gübre sıyırıcısı vasıtasıyla ahırımızın başında bulunan 400 tonluk gübre havuzunda birikiyor. Burada gerekli fermenteler yapıldıktan sonra gübremizi de organik gübre olarakbu arazilerimizde değerlendireceğiz. IPARD projeleri gerçekten bizim ufkumuzu açtı. Yani Türkiye çiftçisinin, Bolvadin çiftçisinin ufkunu açtı. Böyle modern çiftlikleri tanımış olduk, görmüş olduk ve ülkemize de memleketimize de kazandırdık.

 

Türkiye genelinde ilk örnek 20 proje arasına girmiş Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanlığınca Ödüle layık görülmüştür.

 

Avrupa Komisyonu Tarım ve Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü (DG AGRI), Uluslararası İkili İlişkiler Direktörü John A. Clarke ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş’in teşrifleriyle Ankara JW Marriott Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üst düzey yöneticileri, Avrupa Birliği’nden diplomatik temsilciler, bakanlık temsilcileri ve IPARD desteklerinden faydalanan yatırımcılar katıldı.Bu toplantıda ödüle layık görülen Türkiye genelinde 10 yatırımcıya plaket takdim edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum