phishing

Emirdağlı sanatçı Mehtap Yılmaz’ın ‘göç’ temalı sergisi açıldı

Emirdağlı sanatçı Mehtap Yılmaz’ın ‘göç’ temalı sergisi açıldı

Emirdağlı sanatçı Mehtap Yılmaz’ın ‘göç’ temalı sergisi açıldı
14 Ocak 2016 - 11:39

Schaerbeek Belediyesi ve Eyad tarafından Europalia Sanat Festivali kapsamında Belçika’ya Türk iş göçünün 50’nci yılı anısına Eskişehir’de yaşayan Emirdağlı sanatçı Mehtap Yılmaz’ın 40 yağlıboya tablo resminden oluşan üçüncü kişisel sergisi Schaerbeek Sanat evinde düzenlenen bir resepsiyon ile ziyarete açıldı.

Serginin açılışnda bir konuşma yapan Schaerbeek Belediyesinde Fransız kültüründen ve temizlikten sorumlu Belediye Encümeni Sadık Köksal, Belçika’da elli yıldır yaşayan Türk toplumunun geçmişten bugüne kültürel değerlerinin sanatsal çizgiler ve motiflerle tablolara yansımalarını gördüklerini söyledi. Köksal, sanatçı Mehtap Yılmaz’ı ve Sergi açılışında katkıları olan Eyad başkanı Metin Edeer ve Esma Caner’e teşekkür etti.

 

GÖÇÜN SOSYO-PSİKOLOJİK ETKİLERİNİ ANLATIYOR

Sergi açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan sanatçı Mehtap Yılmaz da şunları dile getirdi: Bu etkinliğin sizlerle buluşmasında emeği geçen ve bziden desteğini esirgemeyen başta Schaerbeek Belediye başkanı Bernard Calerfayt’a, Başkan yardımcısı Sadık Köksal’a, Dernek Başkanları Esma Caner ve Metin Edeer’e huzurlarınızda teşekkür ederim. Sergimiz serbest stilde çalışılmış Emirdağ’dan Belçika’ya göç ve göçün sosyo-psikolojik etkilerini konu almıştır. Sizlere sıla’dan ve geçmişten bir esinti olarak sunduğumuz sergimize hoşgeldiniz.”  

Eyad Başkanı Metin Edeer ise “Sergideki tablolarda birazda kendimi buluyorum. İçimizdeki vatan özlemi sanatçımızın fırçasından tuvale en iyi şekilde yansımış, kendisini tebrik ediyor, hoşgeldiniz diyorum” diye konuştu.●Kaynak:Emirdag.gen.tr

YORUMLAR

  • 0 Yorum