phishing

Eğitim Bir-Sen 25. yılını geride bıraktı

Eğitim Bir-Sen 25. yılını geride bıraktı

Eğitim Bir-Sen 25. yılını geride bıraktı
11 Ocak 2017 - 17:31

Eğitim Bir-Sen 25. yılını geride bıraktı

 

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik, 14 Şubat 1992 tarihinde, Mehmet Akif İnan ve 14 arkadaşı tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen’in 25 yılı geride bıraktığını açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan çelik, şunları kaydetti:

İlk yıllarını, sendikayı yaşatma konusunda karşılaşılan ekonomik yoksunluklar, yasal bir zeminin bulunmamasından kaynaklanan örgütlenme güçlükleri ve geçmişteki sendikal örgütlenmelerin getirdiği kirliliğin oluşturduğu psikolojik bariyerlerle mücadeleyle geçiren Eğitim-Bir-Sen, emekleme safhasını henüz atlatmış olduğu bir zamanda da millete ve değerlerine yönelik en büyük saldırılardan biri olan 28 Şubat süreciyle karşı karşıya kalmıştır. Millete karşı yapılan bu darbe, milletin bağrından çıkan ve milletin yanında saf tutan Eğitim-Bir-Sen’i derinden etkilemiştir.

 

MÜCADELE SÜRÜYOR

Türkiye’nin her demokratik kazanımında mutlaka Eğitim-Bir-Sen’in teri, payı ve imzası vardır. Eğitim-Bir-Sen, uluslararası kirli, karanlık odakların içerideki işbirlikçileri ile tezgâhladıkları ihanetlere karşı haklı olmanın verdiği güç ve cesaretle durmuş; 28 Şubat, 27 Nisan, 17-25 Aralık, 15 Temmuz gibi, millete karşı yapılan her türlü gayrimeşru ve hain girişimde, ‘hâkimiyet milletindir’ diyerek meydanlara çıkmış, haksızlıkların karşısında, mağdur ve mazlumların yanında yer almış; ırkına, diline, dinine, rengine bakmadan dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan mezalime gereken tepkiyi göstermiştir.

Milletle, ümmetle bütünleşme mücadelesini sürdüren Eğitim-Bir-Sen, bu nedenle, Balkanlar’dan Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, kültür coğrafyamızda emeğin ve inancın güç birliğini oluşturmak amacıyla çaba harcamış, uluslararası eğitim sendikalarıyla iş birliği anlaşmaları imzalayarak onlarla tecrübelerini paylaşmış ve paylaşmaktadır.

Eğitim-Bir-Sen, 25 yıldır, hakkın, adaletin, barışın, emeğin ve özgürlüklerin mücadelesini vermiştir, bundan sonra da bu uğurda mücadelesini sürdürecektir.”●Arif Yağcı

YORUMLAR

  • 0 Yorum