phishing

DEVLET VATANDAŞINI İFLAZ ETTİRDİ..!

Afyonkarahisar İhsaniye İlçesi Döğer Kasabası Emre Gölü Frigyum İhalesini alan Mustafa Gökmen adlı iş adamını, devleti iflaz ettirdi.

DEVLET VATANDAŞINI İFLAZ ETTİRDİ..!

Afyonkarahisar İhsaniye İlçesi Döğer Kasabası Emre Gölü Frigyum İhalesini alan Mustafa Gökmen adlı iş adamını, devleti iflaz ettirdi.

DEVLET VATANDAŞINI İFLAZ ETTİRDİ..!
19 Temmuz 2020 - 17:45

Afyonkarahisar İhsaniye İlçesi Döğer Kasabası Emre Gölü Frigyum İhalesini alan Mustafa Gökmen adlı iş adamını, devleti iflaz ettirdi.
 
Emre Gölü İşletmesini İhale ile alan Mustafa Gökmen adlı iş adamı verilen sözlerin ve yapılması gereken yatırımlarım yapılmaması sonucu devleti tarafından onlarca araç filosı ile iflaz ederek çareyi intihat etmekte aradı.


 
Defalarca Devletin yetkili kurumlarına, Milletvekillerine, Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Afyonkarahisar'ın eski ve yeni Valisine derdini anlatmaya çalışan iş adamı Mustafa Gökmen, devletin şevkatli eli yerine, devletin tokatını yedi.


 
İflaz eden İş adamı Mustafa Gökmen ile yaptığımız röpörtaj'da bir dokunduk bin ah işittik. Mustafa Gökmen yaptığı açıklamada;

"2016 ila 2017 Yılları arasında, o dönemde Ankara'da ve Afyonkarahisar'da şirket sahibiyim ve tur otobüslerim, taşımacılık yapan araçlarım ile hizmet veren, tüm insanların dikkatini çeken genç bir patron ve aktif olduğumuz için o dönemin İhsaniye kaymakamı Alper Taş bey bizi buldu. Proje ekibinden Ersin bey olsun içli dışlıydık.Kaymakam beyin emri ile bizi buldu. Acentadaki arkadaşlar geldik Kaymakam beyin misafiri olduk.Benim bünyemde çalışan Kapodokya bölgesinin kokartlı rehberi ile birlikte geldik. Frig Vadisine daha Hiç bir yatırım yapılmamıştı. Biz bölgeyi gezdik acentacı olarak düzgün bir yatırım yapılırsa, burasının Türkiye'deki önemli merkezi haline gelebileceğini üç beş bölgeyi bir anda barındırabilen güzel bir tarih var umudu ile Emre Gölü'nün varlığı ile güzel bir tarihi merkez haline gelebileceği ümidi ile Kaymakanlığın hazırladığı Proje'ye bakarak Kaymakamlık'dan Mustafa bey burayı tanıtmamız lazım dediler.
 
 
ELLERİNDE PROJE İLE BENİ ÇAĞIRDILAR..
O dönem Kaymakam Alper Taş bey, Ersin bey başta proje ekibi ile muhatap olduk. O dönem Kaymakamın Afrin'e görevli olarak gittiğini ve yerine vekaleten Ömer Faruk bey tarafından Emre Gölü , Bayramaliler Milli Parkı, Ayazin olarak üç noktayı sana verecez, bize ihaleyi almadan önce Ersin Bey Bungola evleri, Kır Bahçesi olarak güzel bir proje ile gelmişlerdi. İhale sözleşmesinde yoktu ama ellerinde proje vardı. Bu bölge, Frig Vadisi ben ihaleyi aldığımda Cumhurbaşkanlığının o dönem yüz günlük proje kapsamında bir yer ve dört milyonluk'da yatırım var. Bana geldiklerinde onaylandı dediler. Devlet Su İşlerinin projesi imiş ama Cumhurbaşkanlığı eylem planında burası yapılacakmış.
 
 
VALİ MUSTAFA TUTULMAZ SÖZLEŞME YAPILMADAN AÇILMASINI İSTEDİ..
İhaleyi aldıktan sonra sözleşme aşaması, itiraz günü bunlar yapılmadan o dönemin Valisi Mustafa Tutulmaz demiş Bayram öncesi açsınlar, daha sözleşme yapılmadan, biz burayı açtık. Tabiki açtığımızda hiç bir şey yok, şemsiye yok, masa yok, doğru dürüst wc yok, elektirik yok, su yok, sadece bir kulübe var, konteynır olarak bir metrelik foseptik çukuru olan ufak bir tuvaleti var ama rezalet içindeler, zaten konteynırdan tuvalet yapmışlar. Biz bayram dönemi açtık sözleşmeyi imzalamadan, İhaleyi alırken bize 1 ay içinde Elektirik geleceği söylenildi. Suyumuz var dediler, ama ne tuvalete nede mutfağa hiç bir yere yeterli gelmiyordu. Biz o şekilde çalıştırmaya devam ettik. Bayramda aşırı bir yoğunluk oldu ve insanlardan tepki aldık. Yatırım yok, alt yapı yok, elektirik yok, biz burayı bu şekilde açtık. Kapalı alan yok, ağaçlandırma yok, aldığımızda doğru düzgün yolu bile yok, tabiki bunları bilerek aldık. Dedik ki burası 2 + 3 yıl, bir yıl zarar etsek 2 yıl yatırım gelse 2. yılda zarar etsek geriye kalan 3 yılda bunları toparlar iş yapmaya başlarız dedik.
 
DÖRT MİLYONLUK YATIRIM VAR DEDİLER..
Dört milyonluk yatırım olan bir yeri ihalede 11 Bin artı Kdv'ye aldım. Israrla Kaymakamlık ihaleyi benim almamı istediler, Turizimci olduğum için, Tur araçlarım olduğu için, bu bölgeyi tanıtacağımız ve işten anladığımız için, ihaleye katılan insanların burasını Alkollü mekan olarak düşündüklerini, ihaleyi senin gibi temiz bir insana vermek istiyoruz dediler ve bu şekilde aldık.
 
 
JENARATÖR'E GÜNLÜK 500 LİRALIK MAZOT ALMAK ZORUNDA KALDIM..
Buraya bir çivi bile çakmadılar, foseptik taşınca bizim ayar bozuldu. Tepkiler artmaya başladı. Tuvalette sular akmamaya başladı. Elektiriklerimiz olmadığı için sağolsun Kaymakam bey bize OEDAŞ'dan jeneratör getirtti. Jenaratöre her gün 500 liralık mazot almak zorunda kaldık. Biz 1 ay dayanırız bu şekilde dedik, daha sonra jenaratör arza yaptı, aldı götürdüler. Kendi imkanlarımız ile jenaratör satın aldık. Daha sonra İl Genel Meclisinde Döğer Kasabasından İrfan Seçen bey oda ihalede vardı. Konuşma esnasında dedik ki bu bölgeye bir ay içinde elektirik gelecekmiş, bana Mustafa bey yalan söylemişler size bu bölgeye bir ay içinde elektirik gelmez en erken gelse 3- 4 ay sürer dedi. Bende sözleşmeyi yapmadan çalıştırmaya başladığım için eşimle beraber biz çekilelim bu işten dedik. Bayramda Özel İdare Müdürü Yunus bey geldi, telefon açtım ben burayı bırakıyorum dedim, bana Emre Gölünün zorla devir teslim tutanağı diye, Bayramaliler, Ayazini bana teslim etmediler.
 
 
ÖZEL İDARE MÜDÜRÜ BENİ TEHDİT ETTİ..
Hiç bir yatırım yapmadılar, İki tarafıda almadım,  Emre Gölü işletmesi olarak ki giden Kaymakam Kır düğün salonu yapacaktı ki burasına çivi çakılmadan harabe olarak duruyor. Sözleşmeyi zorla imzalattı ama eşim sözleşmeyi yırttı attı. Beni Özel İdare Müdürü tehdit etti. Sen burayı beş yıllık ihalede aldın. Ben burayı tekrar ihaleye açarım, 3 bin 5 bin lira kaç liraya olursa olsun aylık 6- 7 bin lira farkını alırım dedi. Tehdit olunca mecbur sözleşmeyi imzalamak zorunda kaldım. Tam aldıktan 14 ay sonra elektiriğim geldi. Daha sonra yatırım gelecek dediler tabiki biz her hafta her gün Kaymakam beyi arayarak, proje ekibini arayarak Frigyum'un Başkanı İbrahim Okumuş beyi arıyarak hep yardım istedik, sesimizi duyun biz burada mağdur olduk, burada bir tane binamız yok, insanların oturması için oturacak yer yok, insanlardan tepki alıyoruz dedik.
 
 
İNCELEMELERDE BENİ HAKLI GÖRDÜLER..
Geldiler ve incelemelerinde haklısınız burada sıkıntılar var, tuvaletler için vidanjör gönderdiler ve yeni tuvalet yapılması için çalışmalar yaptılar. Tuvaleti ihaleye açtılar bir ay içinde yapılacak dediler, eski tuvaleti yıktılar. Bir ay sonra dedikleri tuvaleti ise 10 ay sonra yaptılar. Biz kos koca tehsisde bir tane klozetli tuvaletle idare etmek zorunda kaldık. Benim burayı ihalede almamdaki amaç, Ankara Kızılay'da Acentam var, ben dedim haftada buraya 20- 30 Tur otobüslerimle getiririm, ben burada sülkilasyon ve buranın tanıtımını yaparım dedim. Ama bir türlü ne yol yapıldı, ne elektirik geldi, ne tuvalet geldi. E zaten buranın sezonu Afyon yazı kışı gelmesiyle gitmesi bir oluyor. Bu ilkel koşullarda çalışmak için mücadele verdik.
 
 
İBRAHİM OKUMUŞ SEN BEN KAVGASINDAN YATIRIM GELMİYOR DEDİ..
Valilik ve Kaymakamlık buranın tanıtımını yapacaktı, İbrahim Okumuş isimli Frigyum'un Başkanı, giden Kaymakam Alper Taş bey , proje ekibi kendi aralarında, ben yaptım, sen yaptın kavgasından dolayı buraya yatırım getirmediler. İbrahim Okumuş'un elinde Frigyum'un elinde milyon milyon paralar varken, onlara kızdığı için İbrahim Okumuş bizzat benimle konuştu ve bu nedenlerle buraya yatırım gelmiyor dedi. Buradaki yatırımı  Sehit Gazi tarafına götürdüler. Filler tepişti biz ezildik bu arada, olan bize oldu. Biz mücadelemize devam ettik , elimde olan tüm imkanlarımı seferber ettim, otobüslerimi satmak zorunda kaldım, bankadan  evim ve elimde olan her şeyi ipotek ederek borç alarak burayı insanların hizmetine sunmak için harcadım.
 
 
DEVLETİM PANDEMİ SÜRECİNDE BENİ KAPI ÖNÜNE KOYDU..
700 bin liralık bir yatırımı kendi imkanlarım ile yaptım. Bu süreçte verilen sözlerin ve yatırımların olmadığı için , elektirik jenaratörüne günlük 500 tl yakıt aldığım için, yanımda o kadar çok istihdam sağladığım için maddi olarak sıkıntıra girdim ve son olarak Kovid19- Pandemi sürecinden dolayı olsun kiralarımı ödeyemediğim için devletim beni kapı önüne koydu ve 2 yıl sonra Haziran ayında noterden ihtar çektiler ve burayı acilen boşaltmamı istediler. Beni perişan ettiler. Bir zamanların 3 tane şirketi, acentası ve otobüs , taşımacılık şirketi olan Mustafa Gökmen'i bitirdiler. Elimde olan tüm araç filomu kaybettim, Frig Projesi ile beni harcayıp hayatımı elimden aldılar.
 
 
VALİ GÖKMEN ÇİÇEK'DEN RANDEVU TALEBİME CEVAP VERİLMEDİ..
Her Allahın günü intihar etmeyi düşünüyorum. Üç tane çocuğum var, benim çocuklarımın rızkını elimden aldılar, Eski Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz'dan defalarca randevu talep ettim cevap gelmedi, yeni Vali Gökmen Çiçek'den randevu talep ettim cevap verilmedi. Devletim benim hayatımı kararttı. Her an için kendimi öldürmekten başka çarem kalmadı. O Kadar kişiye borcum oldu, oysa ki ben Devletimiz ve Afyonumuzun tanıtımı için, ekmeğim için  feda etmiştim tüm mal varlığımı. Devletim ise en zor süreçte benim yanımda olması gerekirken olmadı. bir gün öldüğümde beni bu hallere düşürenlere hakkımı  helal etmiyorum. Ben insanlar gibi 40 bin liralık ihaleyi 185 bin liraya vermedim, İl Özel idaresinde yapılan yolsuzluklar gibi yolsuzluk yapmadım. Ben ekmeğim için mücadele verdim, alın terimle kazandığım her şeyimi elimden aldılar, konu hakkında yetkililer acilen konu hakkında inceleme başlatmaları gerekiyor, buraya alınan, yapılanların ise ne kadara alındığı ve kimlere nasıl ve ne şekilde ihale edildiği, ve benden sonra kimlere peşkeş çekileceği konusunda acilen devlet büyüklerimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konu hakkında araştırma yapmasını rica ediyorum; dedi.
HABER: AHMET UÇMAK ( ÖZEL HABER) RÖPÖRTAJ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum