phishing

AFYONKARAHİSAR DEVLET HASTANESİ’NDE DÜNYA EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

AFYONKARAHİSAR DEVLET HASTANESİ’NDE DÜNYA EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

AFYONKARAHİSAR DEVLET HASTANESİ’NDE DÜNYA EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.
15 Ağustos 2020 - 09:46


Dünya Emzirme Haftası, anne sütüyle beslemenin tüm dünyada yaygınlaşması ve bebeklerin beslenmesinde gelişim sağlanması için 170 ülkede her yıl 1-7 Ağustos tarihlerinde kutlanmaktadır. Dünya Emzirme Haftası kapsamında Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Sağlık Bakım  Hizmetleri Müdürü Hatice Cingöz Özsoy koordinasyonunda Müdür yardımcısı İsa Çelik, Eğitim Birimi tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Sağlık Bakım  Hizmetleri Müdürü Hatice Cingöz Özsoy yaptığı açıklamada Afyonkarahisar Devlet Hastanesi olarak geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın doğum sonrası erken dönemde ve devamında anne sütü ile beslenmesi gebelik doğum ve doğum sonrası dönemler için yoğun eğitim programları düzenlediklerini ve bilgilendirme toplantıları yaptıklarını ifade ederek anne sütünün önemi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. 
Anne sütü bebeğin ilk aşısı, hastalıklara ve sağlık sorunlarına karşı ilk ve en iyi koruyucusudur. Dünyaya yeni gelen her iki bebekten biri doğumu izleyen bir saat içinde anne sütü verilmemektedir. Bu durum onları hastalık ve ölüm riskinden koruyacak temel besinlerden, antikorlardan ve anneyle yakın temastan yoksun bırakmaktadır. Oysa az ya da çok hangi miktarda olursa olsun anne sütü ölüm riskini azaltmaktadır. 
Anne sütü; bebeklerin büyüme ve gelişmesi için gerekli olan tüm sıvı, enerji ve besin ögelerini içeren, sindirimi kolay doğal ve özel bir besindir. Anne sütünün ve emzirmenin; hem bebek, hem de anne için başta beslenme olmak üzere, sağlık, bağışıklık, gelişimsel, psikolojik, sosyal ve ekonomik yönden sayılamayacak kadar çok yararı vardır.                            
Her canlının sütünün kendisine ve bebeğine özel olması anne sütünü bebekler için benzersiz kılar. Aynı zamanda anne sütü bileşiminin en önemli özelliği bebeğin yaşına ve durumuna uygun değişim göstermesidir. Bu nedenle, bebekler ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmeli, 2 yaş ve üzeri  anne sütü beslenmesinde mutlaka yer almalıdır.Diye belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum