phishing

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Türkiye’nin Destek Programları Fiilen Gerçekleşen Uygulamalardan Oluşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Türkiye’nin Destek Programları Fiilen Gerçekleşen Uygulamalardan Oluşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Türkiye’nin Destek Programları Fiilen Gerçekleşen Uygulamalardan Oluşuyor
19 Mayıs 2020 - 00:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Arife gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İnşallah bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyacımızın olmayacağı bir tabloyla karşılaşacağımıza inanıyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından Huber Köşkü’nde basın açıklaması yaptı.
Vatandaşların yarın idrak edilecek Kadir Gecesi’ni tebrik ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde, Suriye'de, Libya'da ve dünyanın başka yerlerinde, şu mübarek günde bile masum kanı akıtmaktan çekinmeyen teröristleri ve zalimleri Mevla’m kahhar ismiyle kahretsin diyorum” dedi.
 
“TÜRKİYE’NİN DESTEK PROGRAMLARI FİİLEN GERÇEKLEŞEN UYGULAMALARDAN OLUŞUYOR”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal koruma kalkanı ile şu ana kadar yaklaşık 5,5 milyon dar gelirli vatandaşa biner lira nakit desteği sağlandığını, sosyal koruma kalkanı kapsamında ise kısa çalışma, işsizlik ödeneği ve nakit desteği ile 4,5 milyona aşkın vatandaşa da 6 milyar lira kaynak aktarıldığını, böylece son iki ayda yaklaşık 10 milyon vatandaşa 11,5 milyar lira karşılıksız nakit desteği verildiğini açıkladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin destek programları bazı ülkelerin açıkladıkları gibi kâğıt üzerinde kalan değil, fiilen gerçekleşen uygulamalardan oluşuyor. Sağlık Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Kurulumuzun hassasiyetleri çerçevesinde şekillendirdiğimiz normalleşme takvimini gelişmelere göre sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arife gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İnşallah bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyacımızın olmayacağı bir tabloyla karşılaşacağımıza inanıyorum. Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar günü saat 14 ile 20 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız yine sokağa çıkabilecekler. Bu hafta Çarşamba ve Cuma günleri gençlerimizle ilgili esnetme uygulaması yine devam edecektir” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum