phishing

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Arife gününden bayramın son gününe kadar 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır
19 Mayıs 2020 - 00:23



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Arife gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İnşallah bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyacımızın olmayacağı bir tabloyla karşılaşacağımıza inanıyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından Huber Köşkü’nde basın açıklaması yaptı.
Vatandaşların yarın idrak edilecek Kadir Gecesi’ni tebrik ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde, Suriye'de, Libya'da ve dünyanın başka yerlerinde, şu mübarek günde bile masum kanı akıtmaktan çekinmeyen teröristleri ve zalimleri Mevla’m kahhar ismiyle kahretsin diyorum” dedi.
 
“HAYATIMIZI SALGIN HASTALIKLARA KARŞI TEDBİR ÖNCELİKLİ YENİ DÜZENE GÖRE YÜRÜTMEK MECBURİYETİNDEYİZ”
“Ancak, sadece bizim salgının üstesinden gelmemiz yetmiyor, küresel düzeyde etkili olan bu salgın tehdidinin tamamen ortadan kalkması sorunun tüm dünyada çözümüyle mümkündür” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne ülkemizde ne de dünyada artık hiçbir şey birkaç ay öncesi gibi olmayacaktır. Hayatımızı bundan sonra salgın hastalıklara karşı tedbir öncelikli yeni düzene göre yürütmek mecburiyetindeyiz. Bu yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz” diye konuştu.
 
Maske kullanımı, insanlarla ilişkide fiziki mesafe ve temizlik konularına dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, zorunlu olmadıkça dışarı çıkıp kalabalığa karışmamanın da önemine işaret etti.
 
Sağlık hizmetleri ve temizlik malzemeleri konusunda Türkiye’nin hiçbir sıkıntısı olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir’deki Şehir Hastanesi’nin tamamını Perşembe günü Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile birlikte hizmete açacaklarını, bu hastaneye de Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi adının verildiğini açıkladı.
 
Yeşilköy ve Sancaktepe’de 45 günde inşa edilen biner yataklı hastanelerin de tamamlanmak üzere olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sancaktepe Profesör Doktor Feriha Öz Acil Durum Hastanemizi 29 Mayıs’ta, Yeşilköy Profesör Doktor Murat Dilmener Acil Durum Hastanemiz ile Hadımköy Doktor İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanemizi 31 Mayıs’ta inşallah hizmete açıyoruz” bilgisini paylaştı.
 
“SALGIN HASTALIKLARA KARŞI ESKİSİNDEN DAHA HAZIRLIKLI DURUMDAYIZ”
 
Türkiye’nin son iki ayda elde ettiği tecrübelerle salgına karşı tedbir, teşhis ve tedavi konusunda ciddi bir birikime sahip olduğunu, Türkiye’nin bu konudaki başarılı çalışmalarıyla dünya çapında bir model olarak kabul edilir hâle geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık Koronavirüs veya benzeri salgın hastalıklara karşı eskisinden daha hazırlıklı durumdayız. Her gün şeffaf bir şekilde kamuoyumuzla paylaşılan veriler yeni hasta ve ölüm oranının belirli bir düzeyde yatay çizgiye geçtiğini gösteriyor. Hâlbuki bizim bu çizgiyi aşağı yönlü olarak sürdürmemiz, yeni vaka sayısını en kısa sürede kesmemiz gerekiyor. Bunu başarmak 83 milyon olarak bizim elimizdedir. Hayata geçirmeye başladığımız normalleşme takviminin sürmesi ancak vaka sayısının çok daha aşağıya giderek sıfırlanmasıyla mümkündür” değerlendirmesinde bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm kurumların iş birliğiyle hazırlanan normalleşme takvimini hayata geçirdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, hâlen 15 ilde devam eden sokağa çıkma sınırlamasına riayet eden vatandaşlara sabırları ve anlayışları için teşekkür etti.
 
Çay hasadı için diğer illerden Karadeniz’e gidecek vatandaşların, aldıkları izinle, yarın gece yola çıkabileceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece ülkemizin önemli bir üretim kalemi olan çay hasadının sıkıntısız gerçekleşmesini sağlayacağız. Aynı şekilde tarım, hayvancılık, sanayi ve ticaret faaliyetleriyle ilgili her hususta vatandaşlarımıza kolaylık gösteriyor, destek veriyoruz. Günlük hayatı kolaylaştırmak, ekonomiyi canlandırmak, üretimi, istihdamı, ihracatı arttırmak için sürekli yeni adımlar atıyoruz” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum