phishing

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Dünyada, Ülkemizin Dışlandığı Hiçbir Planın Başarı Şansı Yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Dünyada, Ülkemizin Dışlandığı Hiçbir Planın Başarı Şansı Yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Dünyada, Ülkemizin Dışlandığı Hiçbir Planın Başarı Şansı Yoktur
19 Mayıs 2020 - 00:32 - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 - 00:34


 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, “Arife gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İnşallah bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyacımızın olmayacağı bir tabloyla karşılaşacağımıza inanıyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından Huber Köşkü’nde basın açıklaması yaptı.
Vatandaşların yarın idrak edilecek Kadir Gecesi’ni tebrik ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde, Suriye'de, Libya'da ve dünyanın başka yerlerinde, şu mübarek günde bile masum kanı akıtmaktan çekinmeyen teröristleri ve zalimleri Mevla’m kahhar ismiyle kahretsin diyorum” dedi.
 
DÜNYADA, ÜLKEMİZİN DIŞLANDIĞI HİÇBİR PLANIN BAŞARI ŞANSI YOKTUR”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki gerginlik alanlarındaki mücadelenin de giderek kızıştığına dikkati çekerek, “Suriye’den Libya’ya kadar geniş bir alanda ülkemizin karşısında olan herkesi desteklemeyi temel politika hâline dönüştürenleri bir an önce pozisyonlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz. Dünyanın yeni bir değişimin eşiğinde olduğu açıkça ortadayken Türkiye’ye karşı hâlâ eli kanlı teröristlerin, kendi halkını katleden diktatörlerin, çıkarcı lobilerin yanında yer alanların bir an önce gerçekleri görmelerini diliyorum. Bölgemizde ve dünyada ülkemizin dışlandığı hiçbir projenin, hiçbir planın, hiçbir siyasi veya ekonomik oluşumun başarı şansı yoktur. Balkanlar’dan Akdeniz’e, Kuzey Afrika’dan Güney Asya’ya kadar bu gerçeğin örneklerini her yerde görmek mümkündür. İnşallah yeni dönemde tüm bu hakikatler ışığında büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını hızla tamamlayacağız” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların ve tüm gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ederek, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bundan 101 yıl önce bir 19 Mayıs günü Samsun’a ayak basarak istiklal mücadelesinin ilk adımını atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı tazimle yâd ediyorum. Yine bu arada az önce Kars Kağızman’da bir askerimiz şehit oldu. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum. Ve yine yarın diğer faaliyetlerin yanı sıra saat 19:19’da ülkemizde tüm stadyumlar ışıklandırılarak seslendirme cihazlarından İstiklal Marşı yayını yapılacaktır. Milletimizin tüm fertlerini aynı saatte evlerinin pencerelerinden veya balkonundan İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz. Bugün 1944 yılında Stalin’in emriyle yüzbinlerce Kırım Türkü’nün yurtlarından sürgün edilişinin ve topraklarının işgalinin 76. yıldönümüdür. Sürgüne özellikle dikkat çekiyorum. Bu sürgünde şehit olan Kırım Tatarlarımızı rahmetle yâd ediyor, Kırımlı kardeşlerimizin daima yanında bulunmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.”
 

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum