phishing

Bolvadin Belediyesi iştirak olan Bolgiysan'da neler oluyor ?

Bolvadin Belediyesi iştirak olan Bolgiysan'da neler oluyor ?

Bolvadin Belediyesi iştirak olan Bolgiysan'da neler oluyor ?
30 Mart 2019 - 11:30



 Bolgiysan’dan alacaklı olan işçilerin yorumlarıyla sosyal medya yıkılıyor

Ramazan Ayna isimli şahsın sosyal medya hesabında 19 Mart 2019 tarihinde yaptığı paylaşım Bolvadin Belediyesi ve Şirketlerinde yaşanan gerçekleri bir kez daha ortaya çıkardı.Bolvadin Belediyesi ve/veya şirketlerinde işçilerin bazı hak ve alacaklarının henüz ödenmediği iddia edildi.
2018 OCAK PROMOSYONLARI YATMADI
Bolvadin Belediyesi ve/veya şirketlerinin 2018 yılı Ocak ayında yatırılması gereken banka promosyonlarını yatırmadığı iddia edildi. Facebook’ta yaşanan bir tartışmanın altına yorum yapan vatandaşlardan Nuri Eriş isimli şahıs Bolvadin Belediyesi ve/veya şirketlerinin 2018 yılı ocak ayında banka promosyonlarını yatırmadığını iddia etti.
KURTULUŞ PROMOSYONLARIN AKIBETİNİ ARAŞTIRDI.
Ancak Kurtuluş’un yaptığı araştırmada Banka promosyonlarının 2019 yılında ödenen son maaşla birlikte hesaplarına yatırıldığı ortaya çıktı.Ancak Bolgiysan’da işten çıkartılan işçilerin maaş alacaklarının durduğu ve halen ödenmediği iddia edildi.Emekli ikramiyelerinin de ödenmediği diğer iddialar arasında.
İŞÇİNİN FAZLAYA İLİŞKİN HAKLARI VE KAPLICA HAKKI VERİLMEDİ
Eriş, ayrıca Bolvadin Belediyesi ve/veya şirketlerinin “bayram paraları, fazla mesai ücretleri ile personel kaplıca hakkı 5 yıl verilmedi sadece bu yıl verdi.” İddialarında bulundu. Karakoç ise, Ağılönündeki toplantıda kendisinin de bulunduğunu ve maaş değil prim alacağı olduğunu ifade etti.
BENDEN ÖNCE MAAŞLAR MARKET ÇEKİYELE ÖDENMİŞ
Ramazan Ayna isimli Fatih Kayacan taraftarının yaptığı paylaşımda ;”Fatih Kayacan: Benden önce maaşlar çekle ödenmiş yanlış anlamayın banka çeki değil tarım market vs çekleriyle maaş ödemesi yapılmış 5 yıldır ödenmemiş veya tuhaf şekilde ödeme yöntemleri benim dönemimde olmadı olmayacak.” Dediğini iddia ettiği paylaşımı gerçekleri ortaya çıkardı.
KAYACAN MHP’Lİ KOÇUM VE KILÇIK’I SUÇLADI
Facebook’ta paylaşım yapan ve Fatih Kayacan’ın dediğini iddia ettiği ifadelerden Kayacan’ın Kendisinden önceki dönem MHP’li Belediye Başkanları Nazmiye Kılçık,merhum Mehmet Koçum’u suçladığı anlaşılıyor.
BOLGİYSAN İŞÇİLERİNİN GEÇEN YILDAN GELEN MAAŞ ALACAKLARI DURUYOR
Ramazan Ayna isimli Şahsın gönderisinin altına yorum yapan M.Kürşat Doğan isimli şahıs ise ; ”Bolgiysan İşçisinin Geçen Yıldan Kalan Maaş Alacağı Dururken Bunu Söylemek Doğru mu Acaba? Hepimiz Müslümanız Doğruyu Söylemeyen Şeytandır!” diyerek tepkisini dile getirdi.
İFTİRACILIKLA SUÇLADI
M.Kürşat Doğan isimli şahsın yazdıklarına sinirlenen Ertuğrul Çemrek isimli şahıs ise ,” M Kürşat Doğan Ne o len iftiracı. Yine mi iftira atma peşindesin” diyerek Doğan’ı iftira atmakla suçladı.
GEÇEN YILDAN İŞÇİLERİN ALACAĞI OLDUĞUNU BOLGİYSAN’IN MUHASEBECİSİ DE ONAYLADI
Ertuğrul Çemrek isimli şahsa cevap veren M Kürşat Doğan ;” İftira derken daha dün Bolgiysan muhasebecisi Ağılönünde yapılan toplantıda gecen yıldan işçilerin alacağı olduğunu onayladı kanıtta var delilde.” Diyerek cevap verdi.
ÇEMREK’İ KÜFRETME DİYE UYARDI
M Kürşat Doğan ayrıca Ertuğrul Çemrek isimli şahsı da nezaket kuralları çerçevesinde uyardı ve Doğan;  “Birde mümkünse küfür edip seviyeni bozmadan konuş diyeceğim ama nerde... Millet görüyor biliyor.” Dedi.
BOLGİYSAN İŞÇİSİNİN ALACAĞI MAAŞ ALACAĞI DEĞİL PRİM ALACAĞI
İzzet Kaan Karakoç isimli Facebook kullanıcısı ise,Kürşat Doğan isimli şahsın paylaşımında yanlışlık olduğunu ve Bolgiysan işçisinin alacağının maaş alacağı olmadığını prim alacağı olduğunu ve Ağılönündeki toplantıda kendisinin de bulunduğunu ve yanlış anlaşılma olmamasını ifade etti.İzzet Kaan Karakoç;” M Kürşat Doğan bey maaş değil prim,yanlış bilgi söz konusu kendim bizzat oradaydım prim söz konuydu orda yanlış anlaşılma olmasın.” Dedi.
İFTİRACI DEMİŞTİ AMA İDDALARI DOĞRU ÇIKTI
İzzet Kaan Karakoç’un bu ifadelerinden sonra Ertuğrul Çemrek’in iftiracılıkla suçladığı M.Kürşat Doğan isimli şahısın iftira atmadığı ve doğruları söylediği ancak ifade şeklinin farklı olduğu ortaya çıkmış oldu.
MESAİ VE DİĞER HAKLAR NEDEN ÖDENMİYOR?
Paylaşımda yoruma katılan Nurullah Eriş isimli vatandaş ise ,” Prim de işçinin alacağı değil mi olsun” diyerek tepkisini dile getirdi.Eriş,” Mesai ücretleri, bayram günü çalışana fark, falan onlar neden ödenmiyor ?” diyerek de muhataplarına sordu.
SU İŞLERİNDE ÖDENİYOR DİĞERLERİNİ BİLMEM
Yapılan yorumlardan sonra yorumlara cevap niteliğinde bilgi veren İzzet Kaan Karakoç;” Diğer birimlerin içerisini bilmiyorum lakin Su işlerinin ek mesai ve bayram parası çalışılma olduğu takdirde verildi bizzat su işlerinin çalışan abilerimin mesai tablosunu ben tutuyorum.” Dedi.
YAZILANLAR İFTİRA DEĞİL
Yorumlara katkı sağlayan Nurullah Eriş ise;” Oldu ödeme yapmadığı da oldu bu iftira değil kardeş, bayram paraları, fazla mesai ücretleri ve 2018 Ocak maaşında ki bankanın verdiği promosyonunu vermedi. Personel kaplıca hakkı 5 yıl verilmedi sadece bu yıl verdi.” Diyerek yaşananları özetledi.
2018 OCAK PROMOSYONLARI NEDEN YATIRILMADI ?
Ramazan Ayna isimli Facebook kullanıcısı ;”Fatih Kayacan: Daha önce promosyon yatıran bankalar belediye hesabına aktaralım mı dediler niye dedim öyle oluyordu önceden diye cevap geldi işçinin hakkı işçiye yatar dedim herkese promosyonlarını yatırdım benden daha önce yatıran yok. “dediğini iddia etmişti.
KURTULUŞ PROMOSYONLARIN AKIBETİNİ ARAŞTIRDI.
Ancak Kurtuluş’un yaptığı araştırmada Banka promosyonlarının 2019 yılında ödenen son maaşla birlikte hesaplarına yatırıldığı ortaya çıktı.Ancak Bolgiysan’da işten çıkartılan işçilerin maaş alacaklarının durduğu ve halen ödenmediği iddia edildi.
SOSYALMEDYADAKİ İDDİALARLA İLGİLİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR
Sosyal Medyada yazılan çizilen bu iddialarla alakalı olarak Bolvadin Belediye Başkanlığı'ndan açıklama bekleyen kamuoyunun aydınlatılması için ilgili ve yetkilileri göreve davet ediyoruz.Bolvadin Belediyesi'nde ve İştiraki olan Şirket yada şirketlerde neler olduğu kamuoyu tarafından merak edilirken,Konunun ilgili ve yetkililer tarafından açıklanması isteniyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum