phishing

Basın odasında yerli otomobil konuşuldu

Basın odasında yerli otomobil konuşuldu

Basın odasında yerli otomobil konuşuldu
05 Kasım 2017 - 16:00 - Güncelleme: 05 Kasım 2017 - 16:00

Basın odasında yerli

otomobil konuşuldu

 

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında ülkemizin yerli otomobil üretme hamlesi değerlendirildi. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

 

FADİME AKAR-Ülkemizin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk döneminde ilk yerli uçağını ürettiğini ve ihraç ettiğini aktaran Gazeteci İsmail Akar, “1961 yılında ise Devrim isimli ilk yerli otomobil üretildi. Daha sonraki süreçte bu konu hep gündemde kaldı. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı bir toplantıda yerli otomobil üretecek 5 firma açıklandı. Erdoğan bu firmaları, ‘5 babayiğit’ olarak açıkladı. Üretim için imzalar atıldı. Daha önce yerli otomobil üretimi için 40 milyon Euro ödenerek İsveç’ten bir proje satın alınmıştı. Yeni üretim hamlesiyle bu proje sanırım geçersiz olacak. Yerli otomobilin yakıtının benzinli, gazlı veya elektrikli olmasıyla ilgili kamuoyunda çeşitli tartışmalar da başladı. Ülkemize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

SÜRECİN BAŞARILI OLMASINI DİLİYORUM

Yerli otomobil üretiminde geç kalındığını kaydeden Gazeteci Ahmet Tunca, “Birçok ülke ya ülkesinde ya da başka ülkelerde fason olarak ürettikleri otomobillerle piyasayı kapmış durumdalar. Biz geç kalmış olsak bile yine de üretimi yapmalıyız. Geçmişe bakarsak ülkemize gelen ilk otomobillerin II. Abdülhamit döneminde Almanya’dan gelen 25 otomobil olduğunu görürüz. Şehrimizin ilk Belediye Başkanlarından Halil Ağa’ya Ulu Önder Atatürk bir otomobil hediye etmiştir. Otomobil şoförü Arap Celal ile birlikte şehrimize gönderilmiştir. 1961 yılında üretilen Devrim arabalarının hikayesi son derece hüzünlüdür. İnşallah yeni yerli otomobil üretim sürecimiz böyle olmaz. Başarılı olmalarını diliyorum” diye konuştu.

BU 5 FİRMANIN BU İŞİ BAŞARACAKLARINI DÜŞÜNÜYORUM

Günümüzde otomotiv sektöründe bazı ülke ve firmaların tekel oluşturduğunu kaydeden Gazeteci Polat Yılmaz, “Türkiye’nin bu kadar sıkışık bir ortamda hangi pazara, ne tip bir araba üreteceğini iyi tahlil etmesi lazım. Biz ürettik, gelin, alın demekle olmuyor. Bu nedenle daha çıkarken rekabet edeceği araçlarla aynı fiyatta, hatta donanım açısından da biraz daha artılarıyla üretilmesi gerekir diye düşünüyorum. Fiyat ve ürün dengesinin çok iyi kurulması lazım. Ben bu 5 firmanın bu işi başaracaklarını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a çok teşekkür ederiz. Ülkemiz montajcılıktan araba üreten bir ülke konumuna geçmiş olacak. Yakıtının da iyi düşünülmesi gerekir. Proje hayırlı olsun” diye görüşlerini açıkladı.

ÜRETİM KONUSUNU ÇOK ÖNEMSİYORUM

Geçtiğimiz hafta katıldığı bir panelde Türklerin atı ilk ehlileştiren millet olduğu bilgisinin paylaşıldığını belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Bu konu Türklerin tüm dünyaya egemen olmasında önemli bir neden. Yapılan arkeolojik kazılarda da benzeri bilgilere rastlandığı aynı panelde bahsedildi. Yani araç çok önemli. Hızınız varsa dünyaya hakim olursunuz. Tarihte bizim gerileme dönemimiz yeni teknolojiye ayak uyduramadığımız dönemde başlar. Bu nedenle ben yerli otomobil üretimi konusunu önemsiyorum. Devleti idare edenler ülkemizde üretilmiş otomobilleri kullanmıyorlar. Bu yeni proje ile birlikte belki bu da değişmiş olacak. Yerli otomobilin üretilip projenin başarılı olmasını diliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum