phishing

Avrupa’daki Türk seçmen sandığa ücretsiz taşınacak

Avrupa’daki Türk seçmen sandığa ücretsiz taşınacak

Avrupa’daki Türk seçmen sandığa ücretsiz taşınacak
23 Şubat 2017 - 16:37

Avrupa’daki Türk seçmen

sandığa ücretsiz taşınacak

 

 

Avrupa’da yaşayan ve AK Parti düşüncesine yakın olan Türkler, 16 nisan halk oylaması için seçmenleri sandıklara ücretsiz taşımak için çeşitli organizasyonlara girişirken, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı da oy kullanma hakları Avrupa'da olan ancak memleketinde tatilde olan Emirdağlı gurbetçileri ücretsiz olarak Eskişehir Havalimanı'nda bulunan gümrük kapısında oy kullandırmaya götürecek

 

 

 

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için oy verme işlemleri 27 Mart Pazartesi günü itibarıyla başlarken, yaklaşık 3 milyon Türk seçmenin bulunduğu Avrupa’da çeşitli hazırlıklar da ön plana çıkmaya başladı. Almanya’da bazı belediyelerin özellikle HDP yanlısı ‘hayır’cı seçmenlerin sandıklara taşınması için ücretsiz otobüs seferleri düzenlemeye başlarken, AK Parti’ye yakın düşüncedeki bazı gurbetçilerin girişimleriyle aynı uygulama ‘evet’ oyu kullanacak seçmenlere de sunuldu. AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı da memleketinde tatilde olan ancak Avrupa’da kayıtlı gurbetçileri gümrüklere taşımak için özel araç hazırladı.

 

AVRUPA’DAKİ EMİRDAĞLILAR DA HAREKETE GEÇTİ

Almanya'daki bazı belediyelerin ‘hayır’ oyu kullanacak vatandaşlara ücretsiz otobüs tahsis etmesinin ardından Avrupa’daki Emirdağlılar da harekete geçti. AK Parti Afyonkarahisar milletvekili aday adayı, TBMM Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam, Avrupa'daki Emirdağlılar ile yaptığı görüşmeler sonrasında birçok yerde Emirdağlıları harekete geçirdi. Yapılan görüşmelerden olumlu dönüşler gelmeye başladı ve Belçika'dan Emirdağlılar 2 Nisan 2017 günü Gent şehrinden Anvers'teki Türkiye Cumhuriyet Başkonsolosluğuna ücretsiz otobüs kaldırmaya karar verdiler. emirdag.gen.tr’de yer alan habere göre, Belçika'da Osman Mızrak ve arkadaşları, Almanya'dan da Seyfettin Eryörük'ün ciddi bir çalışma içerisinde olduğu öğrenildi.

 

SAĞLAM: GÖNÜLDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM

‘Evet’çi seçmenin sandıklara ücretsiz taşınması için organizasyonu yapan TBMM Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam şu açıklamayı yaptı: “Avrupa'da ülkemizde kaos isteyenler, teröristleri bağrında besleyen hainlere destek olan belediyeler ücretsiz olarak PKK'lıları sandıklara taşırken; Emirdağlı hemşehrilerimiz de buna en güzel cevabı vermektedir. Kendi öz kaynaklarımızla gurbetçi kardeşilerimiz tek devlet, tek millet, tek vatan ve tek bayrak mücadelesiyle istikrar, istikbal ve istiklal mücadelemize katkı sağlamaktadır. Çalışmalarımız aralıksız devam edecektir. Bu yolda destek veren tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ederim.”

 

EMİRDAĞ AK PARTİ, GURBETÇİLERİ ESKİŞEHİR’E GÖTÜRECEK

Öte yandan, Adalet ve Kalkınma Partisi Emirdağ İlçe Başkanlığı 16 Nisan'da gerçekleştirilecek olan anayasa değişikliği referandumunda oy kullanma hakları Avrupa'da olan Emirdağlı gurbetçileri ücretsiz olarak Eskişehir Havalimanı'nda bulunan gümrük kapısında oy kullandırmaya götürecek. Gümrüklerde oy kullanma işlemleri 9 Nisan'a kadar devam edecek. Özellikle Emirdağ’a bağlı köylerle iletişime geçen AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, oy kullanmak isteyen gurbetçileri Eskişehir’de oy kullanmalarını sağlamak için götürdükleri konusunda bilgilendiriyor.

 

OY KULLANACAK GURBETÇİLER BİZİMLE İRTİBATA GEÇSİN

AK Parti Emirdağ İlçe Başkanlığından yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Yurtdışından ilçemize gelen gurbetçilerimizin Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi halk oylamasında hür iradelerini sandığa yansıtabilmeleri için Ak Parti Emirdağ İlçe Başkanlığı olarak Eskişehir hava alanına araç kaldırılacaktır. Eskişehir havaalanına gitmek isteyen gurbetçi vatandaşlarımızın 0544 351 37 97 ve 0531 432 34 55 numaralı telefonlardan veya AK Parti Emirdağ ilçe başkanlığıyla irtibata geçerek yer ayırtmaları rica olunur.”●KURTULUŞ

YORUMLAR

  • 0 Yorum