phishing

AKÜ İbrahim Alimoğlu Müzik Koleksiyonu İçin Bina Çalışmaları Hız Kazandı

AKÜ İbrahim Alimoğlu Müzik Koleksiyonu İçin Bina Çalışmaları Hız Kazandı

AKÜ İbrahim Alimoğlu Müzik Koleksiyonu İçin Bina Çalışmaları Hız Kazandı
05 Şubat 2020 - 14:46

 
 
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Koleksiyonu için yapılacak binanın çalışmaları hız kazandı.
 
Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve koleksiyonun koordinatörü Yunus Emre Uğur, çoğu zaman basında müze olarak adlandırılan, bilimsel çalışmalarda da müze adıyla anılan koleksiyonun henüz müze statüsüne geçmediğini belirtti. Uğur, “Bilim ve sanat insanlarının, halkımızın dilinde yerleştiği hali en büyük idealimiz. Bunun içinse ayrı bir binaya ve yönetim-organizasyon şemasına ihtiyacımız var. Koleksiyonun sadece ülkemiz için değil dünya kültürel mirası içinde çok değerli olduğunun bilincindeyiz. Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet Karakaş’ın desteğiyle ve himayelerinde koleksiyon için ve çalgılara uygun nitelikte ayrı bir bina inşa edilmesi çalışmaları hız kazandı. İş insanı Sayın İbrahim Alimoğlu da koleksiyonun sahibi olarak çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirmekte” dedi.
 
Türkiye’nin en büyük müzik aletleri ve objeleri koleksiyonu olan AKÜ Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Koleksiyonunun sergileneceği ve çalgı müzesine uygun yapılacak binada; iklimlendirme, ısı ayarları, ışıklandırmalar, müze için gerekli olan salonlar ve stüdyolar olması planlanıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum