phishing

Akpartili Özkaya : Gıda bir milli güvenlik sorunudur

Akpartili Özkaya : Gıda bir milli güvenlik sorunudur

Akpartili Özkaya : Gıda bir milli güvenlik sorunudur
04 Mayıs 2023 - 09:04


 
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği bünyesinde hizmet verecek olan Modern Manda Barınağı Tesisinin temeli düzenlen törenle atıldı.
Veteriner Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak, 23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş,  AFSÜ Rektör V. Prof. Dr. Ümit Dündar, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr, Murat Peker, Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Erol, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran ile akademik ve idari personel katıldı.
 
Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ise konuşmasında temeli atılan tesislerin hayata geçmesine kadar yaşananlara ilişkin anektotlar paylaştı. Özkaya, çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, “Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak tarım ve hayvancılıkla ilgili bir gelişme olduğu zaman olağanüstü bir haz alıyor ve mutlu oluyorum” dedi. Özkaya, emek verdikleri bir tesisin temel atma safhasına gelmesinden memnun olduğunu belirterek sürece ilişkin şu bilgileri paylaştı:
 
“Uzun süredir emek verdiğimiz, değerli hocalarımız ile birlikte sıfırdan projelendirilmiş bir tesisin temel atma törenindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız milletvekilleri ile zaman zaman toplantı yapar. Bu toplantılardan birinde ‘Afyonkarahisar kaymak üretimi azalıyor; bu işe sahip çıkın’ talimatını vermişti. Ben de kendisine Afyonkarahisar olarak proje, imkan ve alan geniş yeter ki kaynak olsun diye cevap vermiştim. Afyonkarahisar’da tüm Türkiye’nin lezzetle yediği muhteşem bir kaymak üretiliyor. Bunun devamı ve artırılması da inşallah yeni hayvanlardan üretilen süt ile birlikte olacak. Esas itibariyle bizim burada üreteceğimiz mandaları gerçekten bu işi bilen çiftçilerimize vererek, onlara satarak, damızlık yetiştirerek ilimizin her yerinde yaygınlaştırmamız lazım. Atalarımızdan bize intikal eden bu lezzeti yaşatmamız ve yeni kuşaklara nakletmemiz lazım.”
 
AKÜ’nün Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinin Türkiye’nin en güzel araştırma çiftliklerinden birisi olduğunu ifade eden Özkaya şöyle devam etti:
 
“Et, süt, gıda bir milli güvenlik sorunudur. Ülkelerin tam bağımsız olmasının en temel unsurlarından birisi gıdada kendi kendine yetebilirliliktir. Biz de bunu yüzde 110 civarıyla dünyada karşılayan ender ülkelerden biriyiz. Bunu devam ettirmemiz lazım. Biz Türk milleti olarak bir tek görmeden Allah’a inanırız; onun dışında her şeye görerek inanırız. Bu nedenle göstermemiz lazım. Bilim insanları prototipleri yapacak; gösterecek ve vatandaşlarımız da bunu yaygınlaştıracak. İnşallah yetiştirdiğimiz veteriner hekimlerimiz sürekli olarak besihanelerde olduğu sürece geleceğimiz garanti altındadır.”
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum