phishing

Akpartili Eroğlu : Gıda arzı ve gıda güvenliği en önemli konulardan

Akpartili Eroğlu : Gıda arzı ve gıda güvenliği en önemli konulardan

Akpartili Eroğlu : Gıda arzı ve gıda güvenliği en önemli konulardan
04 Mayıs 2023 - 09:10

 

 
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği bünyesinde hizmet verecek olan Modern Manda Barınağı Tesisinin temeli düzenlen törenle atıldı.
Veteriner Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde düzenlenen törene Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak, 23. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Koca, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş,  AFSÜ Rektör V. Prof. Dr. Ümit Dündar, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr, Murat Peker, Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Erol, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, AKÜ Genel Sekreteri İhsan Ceran ile akademik ve idari personel katıldı.
Törende Eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu da konuşmasında, tüm dünyada gıda arzı ve güvenliğinin giderek daha fazla önem kazandığını kaydetti. Eroğlu, “2012 yılında yapılan bir duyuruda gelecek 10 yıl içinde dünyadaki en önemli sektörün gıda arzı ve gıda güvenliği olacağı belirtilmişti. Şu anda dünyanın en önemli meselesi gıda meselesi. Dolayısıyla Türkiye’de gıda üretimi ve gıda güvenliği çok önemli” dedi. Afyonkarahisar’ın et ve süt üretiminde Türkiye’nin en önemli şehirleri arasında yer aldığını hatırlatan Eroğlu şunları söyledi:
 
“Kaymağımız ve lokumumuz da tescilli markalarımız. Kaymak üretim miktarı azalınca endişe edilmeye başlandı. Dolayısıyla Sayın Milletvekillerimiz Ali ve İbrahim bey bu konuyu çok sıkı bir biçimde takip ettiler. Mandacılığın burada geliştirilmesi konusunda gayret edildi. Zaman içinde manda kaymağı üretiminde azalma olunca manda sayısının artırılması gerekti. Üniversitemiz de buna öncülük yaptı. Manda sayısı geçmişte 2 bine kadar düşmüştü ancak şu anda 6 bin sayısına yükseldi ama bu da yeterli değil. Bizim bir hedef koymamız lazım. En kısa zamanda manda sayısını belki 20 binlere taşımak için bir seferberlik yapmamız gerektiği kanaatindeyim. Afyon Kocatepe Üniversitesinin bir markası olan Amanda Türkiye’de tanınmaya başlandı. Ülke olarak kendi coğrafyamıza uygun, yerli ırkları daha da geliştirmemiz gerektiği kanaatindeyim. Türkiye’de tek olan ve kısa süre sonra açılışını yapacağımız üniversitemizin hayvan hastanesi konusunda hepimizin büyük gayretleri oldu. İnşallah bu yıl içerisinde açılacak olan hayvan hastanemiz Türkiye’de örnek olacaktır.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum